Inici Destacats Josep Rabell presenta el seu llibre “Igualada. República, Guerra Civil i Postguerra”...

Josep Rabell presenta el seu llibre “Igualada. República, Guerra Civil i Postguerra” a la Pobla de Claramunt

COMPARTIR

El passat 20 de maig, l’Ateneu Gumersind Bisbal de la Pobla de Claramunt va omplir-se de públic en la presentació del llibre del poblatà Josep Rabell i Padró “Igualada. República, Guerra Civil i Postguerra” (Editorial Efadós), de la col·lecció “Catalunya en Guerra”.

Josep Rabell és llicenciat en Antropologia Social i Cultural per la UB i diplomat en Treball Social per la UB, Educador Social i màster en Gestió Cultural. Ha publicat articles sobre etnologia i cultura i ha participat en el projecte El Portal de la Memòria de recerca oral.

La regidora d’Ensenyament M. Pau Castaño, va obrir l’acte remarcant com són de necessaris llibres com aquest “per conèixer millor d’on venim i així poder reflexionar cap on anem”. També va ressaltar la gran feina de selecció i recerca que ha fet l’autor.

El públic assistent va poder gaudir en una gran pantalla d’una selecció de fotografies, a través de les quals l’autor va aportar molta informació d’aquest període tan convuls de la nostra història. Va voler remarcar la dificultat d’haver de fer una tria per aquest llibre d’entre una gran quantitat de fotografies i sintetitzar en poques paraules els esdeveniments que aquestes retraten. Va fer referència també a les poques imatges que es troben dels esdeveniments polítics, culturals i sobretot socials del temps de la República, segurament a causa de la purga que en va fer el règim franquista i també a l’autocensura dels mateixos ciutadans a causa de la repressió.

A més de les fotografies que formen part del llibre, Josep Rabell va passar imatges d’esdeveniments d’aquest període a la Pobla de Claramunt, que van despertar molt interès per part dels assistents.

FER UN COMENTARI

*