Josep Llopart (CiU) és des d’aquest dimecres el nou alcalde de Piera. El fins ara primer tinent d’alcalde serà el batlle del municipi durant els propers dotze mesos. Així es va acordar en la signatura del pacte de govern entre ERC i CiU, que va delimitar que els dos primers anys i l’últim del mandat l’alcaldia seria pels republicans i el tercer pels convergents. Així, Jordi Madrid (ERC) tornarà a accedir al càrrec el darrer any del mandat.
Llopart va dir, davant un saló de sessions ple de gom a gom, que assumia el càrrec “amb il·lusió i una gran responsabilitat” i amb l’objectiu de treballar “per la cohesió social i el creixement econòmic, pendent dels que tenen més dificultats”. L’alcalde assegura que el de Piera és un consistori “fort i estable” que “estarà a l’alçada del moment que viu el país”. Llopart és regidor des de fa sis anys i afronta el nou repte “amb el mateix esperit i il·lusió renovada”.
El seu predecessor, Jordi Madrid, el va definir com una persona “compromesa i seriosa” i va assegurar que “serà un molt bon alcalde”. Més reserves tenen els grups de l’oposició, que acusen el govern de manca de receptivitat a les seves propostes i asseguren que els regidors de no fer prou esforços per reduir les desigualtats socials i urbanístics que pateix el municipi, amb una vintena de nuclis en 57 quilòmetres quadrats.
Javier Perellón (PSC) reivindica que caldria “prioritzar recursos per a reduir les desigualtats” i critica que “no se’ns ha deixat participar”. El portaveu socialista afegeix que “demanem un canvi real de la gestió que s’ha fet fins ara”, entre d’altres qüestions perquè “fa falta un projecte de futur sense exclusions” que faci de Piera “la capital de l’Anoia sud”.
Albert Llatge (Ara és demà) acusava el govern d’absència de participació i de rebutjar propostes com la de tarifació social o ajudes al transport d’estudiants. Llatge va assenyalar que no hi haurà canvi perquè “fins ara un alcalde d’esquerres tirava endavant un ideari de dretes” i posava com a exemple la marxa de la PAH de la Taula de l’Habitatge i l’externalització d’una part del servei de neteja als barris.
Guanyem Piera creu que el govern ha actuat amb la filosofia de “assetjament i esfondrament” contra l’oposició, segons Ivan Buendía, que “a excepció d’alguna regidora a la que no han pogut manar, no hem trobat un govern amb el que parlar”.
Francisco Ibáñez (PP) va lamentar que el govern “ha estat incapaç de millorar l’ocupació a municipi” assenyala que la Taula per l’Ocupació de Piera “s’ha reunit una vegada en un any”. Ibáñez assegura també que el govern “està més pendent de la foto” i mostra “desinterès i prepotència a cada ple”.
El ple d’investidura va comptar amb la presència de la plana major del PDeCAT a l’Anoia i també amb activistes de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca. La PAH va abandonar la Taula de l’Habitatge de Piera acusant el govern de no haver fet res per forçar els bancs a posar els seus immobles a disposició per lloguer social.