Inici Art Josep Bou exposa els seus dinou llibres fotogràfics a la Biblioteca Central...

Josep Bou exposa els seus dinou llibres fotogràfics a la Biblioteca Central d’Igualada

COMPARTIR

El fotògraf igualadí Josep Bou mostrarà els dinou llibres que ha publicat al llarg de la seva trajectòria professional en una original exposició a la sala de la Biblioteca Central d’Igualada. La mostra s’inaugurarà el divendres 9 d’abril amb una visita guiada a càrrec del mateix Bou a la qual cal inscriure’s prèviament i que es podrà visitar dins l’horari de la Biblioteca fins al 30 d’abril.

En cadascun dels llibres fotogràfics, que Bou ha publicat entre el 1990 i el 2021, es percep la seva manera de mirar el món a través de l’objectiu. Les pàgines dels llibres mostren tot el que l’atreu i l’interessa. Els formats son molt variats i diversos com també ho son els temes i les narratives estètiques-conceptuals que hi utilitza, sempre a l’avantguarda de les tendències i les tècniques fotogràfiques.

Així, es podran veure llibres com el primer «Josep Bou: fotografia en blanco y negro», publicat el 1990, on es recull una selecció de les seves millors fotografies i retrats fets entre 1970 i 1990; «Imagina’t», editat el 2007, on es mostren imatges poc convencionals dels interiors d’espais d’Igualada; «Viatge a Nequa», editat el 2006, que és una porta oberta als grans i als micro paisatges del Pallars; o «COVID-19: fotografies des del balcó», editat aquest 2021, del qual Bou diu: «Si hi ha alguna cosa que no tenia previst fer l’any 2020 era un llibre fotogràfic centrat en un virus i, molt menys, fer-lo des del balcó de casa a Igualada. Mai havia encarat un projecte fotogràfic on el fil conductor fos no trepitjar el carrer, estar sempre des del mateix lloc i ser-hi cada dia, tan si plovia com si feia sol…».

També destaquen la sèrie de llibres «Flashback», el primer dels quals és una autobiografia fotogràfica que mostra i explica moments diversos de la seva trajectòria en el món de la fotografia, des dels seus inicis. En la mateixa línia, la segona entrega de «Flashback» recull les imatges capturades durant l’expedició que un grup d’igualadins van fer a l’Àfrica amb l’objectiu de pujar en moto al cim del Kilimanjaro.

L’exposició pretén ser un recorregut pels dinou llibres de manera original i creativa, convidant al visitant a «moure’s» entre les pàgines, els textos i les imatges. Un cop acabada, tots els llibres passaran a formar part de la col·lecció local de la Biblioteca.

FER UN COMENTARI

*