Inici Destacats Jornada de vaga general amb el judici del procés de rerefons

Jornada de vaga general amb el judici del procés de rerefons

COMPARTIR

La Intersindical-CSC lidera la convocatòria de vaga general per aquest dijous 21 de febrer. Amb el lema ‘Sense drets no hi ha llibertat’, a Igualada s’ha convocat un piquet informatiu a la Plaça Pius XII a partir de les 9 del matí i a les 11 hi ha prevista la manifestació unitària a l’estació de tren d’Igualada.

La convocatòria ha anat sumant adhesions, entre les quals hi ha l’ANC, Òmnium Cultural, els CDR, la Plataforma 3-O, la CGT, Arran, Demòcrates de Catalunya, el PDECat, Junts per Catalunya, ERC, l’AMI, la Crida Nacional per la República, Súmate o Endavant-OSAN. Unió de Pagesos se suma a la vaga convocada i farà un «tancament patronal». Els dos sindicats majoritaris, CCOO i UGT, es mantenen al marge de la convocatòria, i Independentistes d’UGT han signat el manifest a títol individual.

La Intersindical-CSC va posposar l’aturada que en un inici s’havia de celebrar el 7 de febrer per al 21 de febrer per «garantir un major èxit» de la convocatòria i una «mobilització massiva». «Només acceptarem del Tribunal Suprem i dels aparells de l’Estat la immediata absolució de totes les persones imputades, empresonades i exiliades», diu el manifest de la vaga sobre uns col·lectius que han estat «reprimits» per exercir drets que són «inalienables com a societat moderna». D’aquesta manera, exigeixen que «es deixi de jutjar el nostre poble per voler exercir la seva llibertat». Aquest és el fragment més polític d’un manifest que se centra en els drets laborals que reclama la convocatòria, com l’abolició de la reforma laboral de 2012.

La Generalitat ha decretat els serveis mínims habituals en aquest tipus d’aturades en els diferents sectors: transports, educació, salut… Per exemple, a les escoles i instituts s’estableix la ràtio alumnes-professor habitual en casos d’aturades, el bus urbà de la Conca d’Òdena funcionarà amb el 50% de les expedicions i la línia Llobregat-Anoia de FGC funcionarà amb el 50% del servei habitual a les hores punta (de les 06.30h a les 09.30h i de les 17.00h a les 20.00h) i amb el 25% durant la resta de la jornada.

COMPARTIR

3 COMENTARIS

  1. Una vaga convocada pel terrorista Carles Sastre, autor de tres asassinats amb bomba. Quin nivell, eh? Equivalent, si fa no fa, al nivell intelectual del nacionalists mitjà…

    • Efectivament tens tota la raó, vivim una època en la qual els delinqüents, amb delictes de sang com l’assassí del Sr. Bultó que ha convocat aquesta vaga, com els que varen delinquir pervertint la llei, la constitució i l’estatut i ara veiem que els que s’omplien la boca de democràcia pero quan se’ls treu la careta és rebel·len amb l'»apreteu, apreteu» i a aliar-se amb personatges tacats de sang i amb una biografia presidiària. Aquest país ha estat segrestat per un personal que el seu màxim objectiu és destrossar Catalunya i després fugir amagats darrere els maleters d’un cotxe. Dissortada pàtria…

  2. A veure la vaga la fa una sola persona i els demés són borregos…..? que us penseu que són les vagues, són moviments reivindicatius que generen situacións de confrontaments, aprofiteu moments de crispació per tirar per terra el moviment independent i sabeu què amb la gran majoria de les concentracions manifestacions han estat pacífiques i lúdiques amb familia, però encara no enteneu que ha un judici polític amb condemnes llargues de gent que em votat i que vam guanyar….encara no enteneu que va ocórrer el dia 1 octubre….
    Encara no enteneu….res.

FER UN COMENTARI

*