Inici Societat Una jornada de professionals sanitaris analitza l’abordatge de la patologia osteomuscular

Una jornada de professionals sanitaris analitza l’abordatge de la patologia osteomuscular

COMPARTIR

El passat mes de novembre, professionals de l’Hospital d’Igualada i de l’atenció primària de l’Anoia van participar en la VIII Jornada sobre patologia osteomuscular.

Aquesta Jornada va tenir com a objectiu debatre com unificar, coordinar i optimitzar esforços i recursos a la comarca de l’Anoia, per tal de millorar l’abordatge de la patologia traumàtica, ortopèdica i degenerativa a la població de l’Anoia.

Hi van assistir una vuitantena de professionals entre traumatòlegs, metges de família, pediatres, infermeres, fisioterapeutes i personal en formació.

La Jornada va ser dirigida pel Dr. Xavier Pelfort cap del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatològica (COT) del Consorci Sanitari de l’Anoia i coordinada per un equip multidisciplinar format pel Dr. Sergi Gil del servei COT, Dr. Raül Valles de l’EAP Santa Margarida de Montbui de l’ICS, Mireia Duran, infermera de l’EAP Anoia Rural de l’ICS, i Saron Bosch dels fisioterapeutes.

L’objectiu de la jornada va girar entorn a l’actualització en el diagnòstic i tractament de les malalties osteomusculars en un context multidisciplinar; és a dir, des de la vessant de la clínica del dolor, de la rehabilitació i del procés traumatològic.

Es van presentar ponències com les fractures en els infants, deformitats torsionals, l’escoliosi la coixesa en els infants, el peu infantil, l’ús d’ortesi, el protocol d’embenats, la fisioteràpia d’espicondilitis, el maneig mèdic del dolor en les artràlgies, el protocol de derivació de coxartrosi o l’aplicació de la fisioteràpia al CAP Nord.

Aquestes posades en comú son molt importants doncs l’abordatge de totes aquestes patologies en els diferents nivells assistencials i amb un punt de vista multidisciplinar permet avançar en els tractaments d’aquests tipus de patologies.

La valoració per part dels residents van molt positives, doncs la diversitat de la temàtica va ser de màxim interès pels diferents col·lectius de professionals que hi van assistir.

Van fer la clausura de la jornada la Dra. Carme Riera, directora del Servei d’Atenció Primària Anoia de l’Institut Català de la Salut i la Dra. Carme Busqué en representació de la direcció del Consorci Sanitari de l’Anoia.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*