Inici Societat Jornada a Igualada per reivindicar els usos de les ‘Plantes Oblidades’

Jornada a Igualada per reivindicar els usos de les ‘Plantes Oblidades’

COMPARTIR

Tasts, fira de productes silvestres i varietats tradicionals amb més de 50 expositors, xerrades tècniques, tallers, etnobotànica en directe, activitats infantils, dinar silvestre, sortida etnobotànica, documentals, exposicions, i presentacions de llibres i projectes. Són només algunes de les més de 70 activitats que aquest dissabte 7 d’abril tindran lloc a Igualada en la tercera Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades, un esdeveniment únic al sud d’Europa.

La Jornada està organitzada pel Col·lectiu Eixarcolant, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Igualada, el Consell Comarcal de l’Anoia i la Generalitat de Catalunya, entre d’altres. Ofereix als visitants l’oportunitat de descobrir de forma vivencial els usos d’un gran nombre de espècies i varietats que si bé són desconegudes per la majoria, poden tenir un gran nombre d’aplicacions en el dia a dia, per exemple en l’àmbit culinari. Alhora, la Jornada posarà de manifest com mitjançant la recuperació d’aquestes espècies i varietats i dels seus usos és possible avançar vers una agricultura més sostenible, una alimentació de qualitat, i un entorn rural dinàmic que contribueixi a la preservació dels valors naturals  i culturals.

El programa d’activitats consta de quatre tipus de tasts amb dues sessions de tast per cadascun, d’un cicle de vuit xerrades tècniques i divulgatives, de disset tallers, d’una vintena de presentacions de projectes, d’una fira de productes silvestres i varietats tradicionals oblidades amb 50 expositors que oferiran també degustacions dels seus productes, d’una sortida etnobotànica, d’un espai on persones de diferents cultures transmetran en directe els seus coneixements etnobotànics, de presentacions de llibres i passis de documentals, d’un dinar silvestre, d’exposicions diverses, de cinc activitats pensades específicament pels més menuts, i de la 9ª Fira de la Biodiversitat Cultivada de la Xarxa Catalana de Graners (la qual es desenvoluparà en el si de la Jornada). Es tracta d’un programa concebut per tal que visitats de tots els perfils puguin torbar en la Jornada activitats que els permetin gaudir d’un dissabte diferent amb els amics, la família o en parella.

Les activitats es desenvoluparan al llarg de tot el dia a l’Espai Cívic Centre, al Casal del Passeig, i a les places i carrers adjacents. Moltes de les activitats són de participació lliure, si bé algunes requereixen inscripció prèvia. Tota la informació i el programa detallat d’aquesta Jornada està disponible a la pàgina web www.eixarcolant.cat, on es poden realitzar les inscripcions per aquelles activitats que ho requereixin. Alhora, hi ha un perfil obert a les xarxes socials amb el nom d’Eixarcolant.

FER UN COMENTARI

*