Inici Societat La Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades fa rècord de visitants

La Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades fa rècord de visitants

COMPARTIR

Igualada va acollir dissabte la quarta edició de la Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades que va atreure més de dotze mil persones d’arreu del territori, un rècord de visitants respecte les edicions anteriors.

La gran majoria de les activitats que requerien inscripció prèvia van penjar el cartell d’aforament complet, amb un 98% de les places ocupades, i aquelles que eren de lliure assistència, com la fira i les xerrades, van comptar també amb més assistents que mai. Gairebé un miler de persones van participar en els diferents tastos i van ser 500 les que van gaudir del dinar silvestre. Pel que fa a la procedència dels participants, un 80% eren de fora de la comarca de l’Anoia.

La jornada, organitzada totalment de forma voluntària pel Col·lectiu Eixarcolant, neix amb l’objectiu de donar eines a la societat per descobrir i redescobrir les plantes que anomenem “males herbes”, les plantes oblidades, donant-ne a conèixer els seus usos i mostrant com poden contribuir a fomentar una alimentació saludable i una agricultura sostenible. Aquest és un objectiu que la jornada compleix any rere any, donant a conèixer aquestes plantes cada cop a més persones i ensenyant a utilitzar-les de forma pràctica en el nostre dia a dia.

Un dels fruits de la jornada és el llibre “Espècies silvestres comestibles de l’Anoia (I)” escrit per Marc Talavera, que dona a conèixer les espècies silvestres que podem trobar a la nostra comarca, especificant quina part de la planta s’utilitza, on i quan la podem trobar i en proposa una recepta.

Enguany la jornada va comptar amb més de 90 activitats, concebudes des de la màxima qualitat i rigor, i amb 151 ponents d’alt nivell i s’ha realitzat amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada, la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal de l’Anoia i la Universitat de Barcelona. Des de l’organització volen agrair la feina als més de 120 voluntaris i voluntàries, que van col·laborar en la gestió i coordinació de totes les activitats, fent així possible la jornada.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*