La 6a Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades tindrà lloc a la ciutat d’Igualada el dia 2 d’octubre del 2021, consolidada com a esdeveniment de referència on descobrir les varietats agrícoles tradicionals i les plantes silvestres comestibles.
Per tal de confeccionar-ne el programa, el Col·lectiu Eixarcolant ha obert el període de presentació de candidatures. Fins el proper dia 30 d’abril, es recolliran propostes dels projectes i professionals que optin a formar-ne part. D’entre totes les candidatures rebudes es seleccionaran les més adequades, per tal de generar un programa amb la màxima qualitat i diversitat.
Tothom qui vulgui presentar la seva proposta, pot fer-ho mitjançant l’espai habilitat a la web del Col·lectiu Eixarcolant, al qual podeu accedir a través del següent enllaç.
Júlia Solé, responsable de comunicació de l’entitat afirma que «és molt important oferir mecanismes participatius per tal de garantir una Jornada plural i de qualitat i que contribueixi a transformar el model agroalimentari i social actual. Animem a totes les persones i projectes amb inquietuds a presentar la seva proposta».
La recollida de propostes s’estructura en els diferents blocs temàtics dels quals consta la Jornada -tasts, tallers, xerrades o sortides, entre d’altres-. Alhora, també s’ha obert el període d’inscripció per optar a un dels espais de la fira de productes silvestres i varietats que té lloc en el si de la Jornada.
Marc Talavera, president del Col·lectiu Eixarcolant, indica que «La 6a Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades seguirà fidel a la seva essència, donant a conèixer plantes silvestres comestibles i varietats agrícoles tradicionals que malauradament tants cops han quedat relegades a segon un segon pla. Mereixen ser conegudes, estudiades i integrades a la nostra alimentació diària, no només per les seves propietats i multitud d’aplicacions, sinó també pels beneficis que generen pel medi ambient i pel teixit socioeconòmic local «.
Per aconseguir-ho, el Col·lectiu Eixarcolant aposta un any més pel talent més reconegut, productors locals, projectes, entitats i experts que treballen en projectes transformadors entorn les espècies silvestres comestibles i les varietats tradicionals I és per això que inicia el període de recollida de candidatures d’un programa que es preveu fer públic a principis d’estiu.