Inici Destacats La Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades busca propostes d’activitats

La Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades busca propostes d’activitats

COMPARTIR

La 6a Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades tindrà lloc a la ciutat d’Igualada el dia 2 d’octubre del 2021, consolidada com a esdeveniment de referència on descobrir les varietats agrícoles tradicionals i les plantes silvestres comestibles.

Per tal de confeccionar-ne el programa, el Col·lectiu Eixarcolant ha obert el període de presentació de candidatures. Fins el proper dia 30 d’abril, es recolliran propostes dels projectes i professionals que optin a formar-ne part. D’entre totes les candidatures rebudes es seleccionaran les més adequades, per tal de generar un programa amb la màxima qualitat i diversitat.

Tothom qui vulgui presentar la seva proposta, pot fer-ho mitjançant l’espai habilitat a la web del Col·lectiu Eixarcolant, al qual podeu accedir a través del següent enllaç.

Júlia Solé, responsable de comunicació de l’entitat afirma que “és molt important oferir mecanismes participatius per tal de garantir una Jornada plural i de qualitat i que contribueixi a transformar el model agroalimentari i social actual. Animem a totes les persones i projectes amb inquietuds a presentar la seva proposta”.

La recollida de propostes s’estructura en els diferents blocs temàtics dels quals consta la Jornada -tasts, tallers, xerrades o sortides, entre d’altres-. Alhora, també s’ha obert el període d’inscripció per optar a un dels espais de la fira de productes silvestres i varietats que té lloc en el si de la Jornada.

Marc Talavera, president del Col·lectiu Eixarcolant, indica que “La 6a Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades seguirà fidel a la seva essència, donant a conèixer plantes silvestres comestibles i varietats agrícoles tradicionals que malauradament tants cops han quedat relegades a segon un segon pla. Mereixen ser conegudes, estudiades i integrades a la nostra alimentació diària, no només per les seves propietats i multitud d’aplicacions, sinó també pels beneficis que generen pel medi ambient i pel teixit socioeconòmic local “.

Per aconseguir-ho, el Col·lectiu Eixarcolant aposta un any més pel talent més reconegut, productors locals, projectes, entitats i experts que treballen en projectes transformadors entorn les espècies silvestres comestibles i les varietats tradicionals I és per això que inicia el període de recollida de candidatures d’un programa que es preveu fer públic a principis d’estiu.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*