Inici Destacats Jornada d’economia alternativa a Igualada

Jornada d’economia alternativa a Igualada

COMPARTIR

Una altra economia no sols és possible sinó que ja existeix. Això és el que dissabte s’exposarà en una jornada a l’Ateneu Igualadí L’economia social i solidària la conformen multitud d’iniciatives de producció, comercialització, consum i finançament que funcionen dia a dia sota lògiques més democràtiques, equitatives, solidàries i respectuoses amb les persones, el medi ambient i els territoris que no pas les empreses capitalistes.

El proper dissabte 27 de maig qui vulgui tindrà l’oportunintat de passar-se a diversos serveis de l’economia social i solidària en el camp de les finances, llum i telefonia al vestíbul de l’Ateneu Igualadí (el matí d’11 a 2 i la tarda de 6 a 8). Membres d’aquestes alternatives assessoraran qui vulgui i ajudaran a fer la tramitació on-line dels serveis que es vulguin “instal·lar”. Per altra banda a les 12 del migdia hi haurà un taller d’interpretació de la factura de la llum, i a les 6 de la a tarda un taller de seguretat informàtica on podrem conèixer més bé quins rastres deixem per internet, o en les aplicacions del mòbil, i bones pràctiques.

Finalment, Igualada serà una de les seus descentralitzades on es podrà seguir durant tot el matí l’assemblea general de Som Energia a la biblioteca del mateix Ateneu Igualadí.

Mercat de cooperatives escolars

També dissabte, a partir de les 10h, Igualada acollirà una nova edició del mercat de cooperatives escolars del programa Cultura emprenedora a l’escola, coincidint enguany amb els actes de FirAnoia. Se celebrarà al c/ Òdena, entre la Rambla i el c/ Clos, i hi participaran les cooperatives Art Marista i Somni Jove dels Maristes, Cooequipe i Coopro de les Escolàpies, World Creative i Tropicop de l’Acadèmia Igualada, E.V. Coop i Supercoop de l’Emili Vallès, Cooperapins i Cooperative grup del col·legi Monalco i Ecocrafters del col·legi Mare del Diví Pastor, oferint els productes que han elaborat durant el present curs.

Aquest projecte l’impulsa la Diputació de Barcelona i el coordinen a nivell local els departaments d’Ensenyament i de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament d’Igualada. És el sisè any de desenvolupament de la iniciativa que, en total, involucra 63 municipis de la demarcació de Barcelona i promou el treball conjunt entre els ens locals i els centres educatius. El projecte ha impulsat 241 cooperatives escolars, amb la participació de més de 4.700 alumnes de 137 centres de la província. A Igualada, hi participen 6 escoles i 11 grups, que han creat 11 cooperatives. Les escoles participants són els Maristes per sisè any, les Escolàpies per cinquena vegada, l’Acadèmia Igualada per quart any, l’Emili Vallès per tercer any cop, el col·legi Monalco per segona ocasió i la Mare del Diví Pasto que s’ha estrenat enguany.

Durant aquest curs, els alumnes han constituït una cooperativa, n’han escollit el consell director, n’han redactat els estatuts i han aportat el capital inicial. Al llarg del procés van visitar les instal·lacions d’Ig-nova, on van registrar la cooperativa i van participar d’una sessió d’assessorament, i van ser també rebuts per l’alcalde de la ciutat per sol·licitar-li el permís d’instal·lació a la via pública d’aquest mercat a la via pública.

Els alumnes també han elaborat els productes que vendran al mercat, la majoria dels quals estan fets amb materials reciclats i són, per exemple, clauers, portallapis, punts de llibre, polseres i altres elements de bijuteria. Dissabte, tothom que ho desitgi podrà veure els productes i fins i tot comprar-ne algun exemplar. Una part dels beneficis es destinaran a diferents ONGs locals.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*