Inici Art Jornada per conèixer el retaule barroc de la Concepció de Pujalt

Jornada per conèixer el retaule barroc de la Concepció de Pujalt

COMPARTIR

La Dra. Maria Garganté pronunciarà aquest diumenge 2 de setembre una conferència sobre el retaule de la Concepció de Pujalt dins de la programació d’activitats culturals de Catalonia Sacra. Aquesta obra mestra del barroc català està situada a la capella dedicada a la Puríssima Concepció. Per a presidir la capella, situada lluny de l’església parroquial del municipi, a finals del segle XVII els feligresos van encarregar aquest magnífic retaule, fabricat a Manresa, que ha arribat als nostres dies amb tota la seva força original. Pintures, baixos relleus i escultures de cos sencer parlen i il·lustren sobre de la vida de la Verge. L’activitat, proposada des del Bisbat de Vic, començarà a 2/4 de 12 del migdia i té un preu de 2 euros. Es recomana fer inscripció prèvia al telèfon 693720202 o al correu reserves@cataloniasacra.cat per poder garantir una bona visió i sonoritat.

La Dra. Maria Garganté és una de les principals especialistes en art del Renaixement i Barroc de Catalunya. Doctora en Geografia i Història (Història de l’art) per la Universitat de Barcelona (UB), és professora d’Història de l’art a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i a la Universitat Pompeu Fabra (UPF). També imparteix docència a la Facultat Antoni Gaudí i és consultora a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

Més de mil anys de cristianisme a Catalunya han deixat un pòsit meravellós de patrimoni cultural i artístic, fruit de la seva vinculació amb la cultura, la identitat i l’espiritualitat del país. Un patrimoni que ens arriba en forma d’ermita perduda al Pirineu, d’església parroquial de les viles, de gran catedral de les ciutats, o d’isolat monestir; que es concreta en grans edificis, claustres o campanars, i també en petits objectes litúrgics -obres mestres de l’orfebreria-, passant per retaules i ornaments, música i festes; que és reflex de l’evolució dels estils artístics, des del preromànic fundacional fins al modernisme de Gaudí, passant pel gòtic lluminós o el barroc escenogràfic.

Catalonia Sacra, una iniciativa conjunta dels deu bisbats amb seu a Catalunya té la voluntat de donar a conèixer aquest patrimoni, col·laborar en la seva dinamització i empènyer una dinàmica turística que l’acosti a tot tipus de públic.

EL RETAULE DE LA CONCEPCIÓ DE PUJALT
Conferència a càrrec del Dra. Maria Garganté

Diumenge 2 de setembre. Inici: 11.30 h.

Activitat gratuïta. Es recomana inscripció prèvia

Més informació i inscripció:

reserves@cataloniasacra.cat /T. 693 720 202

COMPARTIR

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

*