Inici Motor Jordi Viladoms viu el seu pitjor dia al Dakar 2013

Jordi Viladoms viu el seu pitjor dia al Dakar 2013

COMPARTIR

[Img #3721]Jordi Viladoms ha viscut el seu pitjor dia des que va arrencar el Dakar 2013. El que en principi es presumia com una gran jornada, es va acabar convertint en un malson per al pilot d’Igualada. Després de completar la primera part de la cursa en quart lloc, ha acabat 38è per culpa d’una avaria en el seu Husqvarna TE 449 RR en el tram final.

Després de cinc etapes seguint un plantejament conservador, Viladoms ha decidit passar a l’atac a la sisena crono, celebrada avui entre Arica i Calama, amb 438 quilòmetres d’especial dividits en dos sectors. En el primer, el pilot català ha realitzat una gran actuació, arribant a rodar tercer per davant del xilè Chaleco López. A l’intermedi de carrera ha passat en quart lloc, a 2’37” del llavors líder provisional, el portuguès Paulo Gonçalves.

L’aturada provocat per l’enllaç entre un sector i altre no li ha caigut gens bé a Jordi o, més ben dit, al seu Husqvarna TE 449 RR. Després reprendre el tram cronometrat, la moto ha començat a fallar ja des dels primers quilòmetres, obligant a Viladoms a alentir el seu ritme per aconseguir arribar a la meta.

“Avui he considerat que era el dia d’atacar i tot anava bé fins al tram neutralitzat. A partir d’aquí, ha començat a fallarme la moto i ha deixat de tirar. He decidit parar-me per canviar el injector, però tot i així no passava de 70 km / h. de punta. Com tot just conec la mecànica de la Husqvarna he preferit no tocar res més i centrar tots els meus esforços en arribar a la meta com més aviat millor”, explicava.

Aquest inesperat contratemps ha relegat a Jordi Viladoms fins la 38a. posició de l’etapa amb un crono de 4h 13’42”, a 37’21” del guanyador Chaleco López, el seu company al Tamarugal XC. En la general, es despenja fins al 18è. lloc, a 31’17” del líder Olivier Pain i 25’08” del podi.

El pilot d’Igualada reconeixia des de Xile que “estàvem fent una bona cursa i l’estratègia era la correcta però hi ha coses, com la mecànica, que no es poden controlar”. Mentrestant, el seu mecànic David Palmada ja s’havia posat a treballar per trobar el motiu de l’avaria i solucionar per demà.

De tota manera, Jordi Viladoms no llança la tovallola i manté la seva ferma intenció de plantar batalla als primers classificats en el molt que encara queda de Dakar: “És clar que els objectius han canviat, però seguirem competint dia a dia per recuperar tot el terreny possible i escalar posicions”.

Aquest divendres, maratoniana sisena etapa entre Arica i Calama, de 218 quilòmetres cronometrats i altres 585 de enllaç.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*