Inici Motor Jordi Viladoms segueix remuntant i ja és cinquè a la general de...

Jordi Viladoms segueix remuntant i ja és cinquè a la general de motos del Dakar

COMPARTIR

[Img #3629]Jordi Viladoms està protagonitzant una meteòrica ascensió en la general de motos del Dakar 2013. La quarta etapa ha tornat a ser molt positiva per a ell, en concloure 8è del dia i, el que és més important, retallar altres 2 minuts respecte al liderat. Ja és cinquè a la provisional, a 7’22” del primer, el francès Olivier Pain.

Dia a dia, Viladoms s’està trobant més a gust sobre la seva Husqvarna TE 449 RR i confirma la seva condició d’aspirant al podi. Així ho demostra la seva remuntada en [Img #3630]aquestes primeres etapes de la cursa. Del 23è lloc que va marcar el primer dia a Pisco, s’ha catapultat fins al 5è de la general a l’arribar avui a la meta d’Arequipa.

La jornada ha elevat una mica més el llistó de dificultat, es tracta de la més llarga des de l’inici del Dakar, amb 720 quilòmetres (289 cronometrats) amb zones complicades pel desert i pronunciades dunes, inclòs un tobogan de sorra de 2 quilòmetres cap la meitat de l’especial.

Seguint la tònica d’aquesta edició, els pilots encarregats d’obrir pista com Cyril Despres o Francisco ‘Chaleco’ López han patit horrors i han cedit molt terreny. No ha estat el cas de Viladoms que ha completat l’especial en 3h 53’49”, un crono que li ha atorgat la 8a. plaça del dia, a 12’40” del guanyador Joan Barreda.

El pilot d’Igualada ha tornat a estirar l’ofici que ja li va permetre finalitzar quart en el Dakar 2012 i ha anat superant way points amb pas ferm i segur, amb una navegació impecable i sense esprémer al màxim la seva Husqvarna TE 449. “L’especial ha estat molt exigent i la novetat és que ara comencem a fer enllaços més llargs que també ens acaben desgastant. Però estic satisfet amb el nostre paper i, el més important avui, ha estat recuperar alguns minuts amb els pilots de cap i seguir escalant posicions”, comentava des del Perú.

Consumit gairebé el primer terç del Dakar 2013, Jordi Viladoms se situa 5è en la general de dues rodes amb un temps acumulat de 10h 18’00”. Però el més significatiu és que si començava el dia a 9’08” del primer classificat, l’ha acabat a 7’22”, una diferència que intentarà seguir reduint matí durant la cinquena etapa entre Arequipa i Arica, amb 274 quilòmetres cronometrats per les motos.

“A partir d’ara, ja no tindrem tant temps en el bivac per poder descansar ni planificar l’etapa del dia següent. A més, demà canviem d’horari en entrar a Xile i encara tindrem menys hores per recuperar forces”, apuntava el pilot de l’equip xilè Tamarugal XC.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*