Inici Motor Jordi Viladoms ja és el primer espanyol en la general de motos

Jordi Viladoms ja és el primer espanyol en la general de motos

COMPARTIR

[Img #3582]

Jordi Viladoms es continua mostrant molt regular en aquestes jornades inicials del Dakar 2013 i, després de la tercera etapa entre Pisco i Neixi, ja figura com a primer espanyol de la general de motos, en 8è lloc. L’igualadí ha signat una valuosa 17a posició en l’especial de 243 quilòmetres, després d’invertir un temps de 2h 50’25”.

Conscient que el més mínim error costa molt car, Viladoms ha tornat a apostar per una actitud conservadora durant el tercer dia de Dakar. De fet, els pilots que obrien [Img #3584]pista han patit molts problemes, com el català Joan Barreda que partia primer i ha caigut fins la 18a plaça.

L’experiència d’anteriors edicions i el seu quart lloc conquistat l’any passat han jugat a favor Viladoms que s’ha mantingut tota la jornada entre els 20 primers de dues rodes, fins a finalitzar 17è a 12’31” del guanyador Cyril Despres. “El terreny cada vegada és més complicat, amb dunes més difícils, pistes molt trencades amb moltes ondulacions i bastant pedra”, explica el [Img #3583]pilot.

Es mostrava satisfet amb el resultat i comentava que “avui s’ha tornat a formar un grup compacte d’uns quants pilots, aquest tipus d’etapa fa que tots estiguem molt estrets en la classificació, intento ser constant i estic content amb el resultat. A més, sortir demà des del darrere també em pot beneficiar “.

Respecte a les sensacions experimentades sobre la nova Husqvarna reconeix la falta de rodatge: “Noto que encara he de acabar de conèixer com reacciona la moto quan el terreny es complica. Amb els pocs quilòmetres recorreguts amb ella abans de començar la cursa, el més prudent era fer una entrada progressiva al Dakar, i això és el que estem intentant “.

Més encara tenint en compte l’exigència de les etapes inicials que Viladoms no dubta a confirmar: “La navegació està sent molt complexa, el que requereix molta més concentració i amb ella més desgast. Això no ha fet més que començar però ja està resultant molt dur i demà s’espera que encara ho sigui més”.

En la general, el pilot d’Igualada escala una posició i es col·loca 8è. A més, si començava la jornada a 9’35 “del liderat, la completava a 9’08”, és a dir, que ha recuperat gairebé mig minut respecte al cap de cursa. Ara el nou líder és Cyril Despres, amb un avantatge de 2’51” sobre Francisco ‘Chaleco’ López, company de Viladoms a l’equip xilè Tamarugal XC.

Aquest dimarts, els pilots afronten un dia durant la quarta etapa del Dakar 2013 a disputar entre Nazca i Arequipa, amb 289 quilòmetres d’especial i 429 d’enllaç per a les motos.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*