Inici Motor Jordi Viladoms afronta la darrera setmana del Dakar sense descartar poder donar...

Jordi Viladoms afronta la darrera setmana del Dakar sense descartar poder donar una sorpresa

COMPARTIR

[Img #3799]Si algú necessitava l’etapa de descans era Jordi Viladoms, després de la seva odissea viscuda en la serralada dels Andes, on va romandre durant hores arreglant la moto per poder arribar al campament en plena nit i nevant. A l’etapa d’aquest dilluns, el pilot d’Igualada ha pogut afrontar la novena etapa amb la Husqvarna reparada i ha acabat l’especial en 37è lloc, a 47’32» del guanyador Cyril Despres.

Jordi Viladoms va poder reposar diumenge a San Miguel de Tucumán i recuperar les hores de son perdudes la nit anterior, quan tot just va poder dormir 3 hores. Mentre el pilot descansava, el seu mecànic David Palmada aconseguia trobar l’origen de l’avaria: un cable tallat per culpa de les vibracions.

A més de reparar la moto, aprofitava la mitja part del Dakar per canviar el motor, el que li ha suposat una penalització de 15 minuts. Gràcies a l’oportuna posada a punt de la màquina, la llarguíssima etapa ha transcorregut sense cap problema tècnic per a Viladoms que ha completat els 593 quilòmetres cronometrats en un temps de 6h 29’08».

«Ha estat una etapa molt tècnica en què he preferit no arriscar per evitar patir una caiguda, com li ha passat al meu company Chaleco López, a qui he ajudat en plena pista. Jo he acabat molt cansat, ja que encara no m’he recuperat del que vaig viure fa dos dies», explicava Viladoms des de la meta de Còrdova.

Malgrat tot, el quart classificat al Dakar 2012 no perd la moral, tot i que lamenta que els seus objectius hagin variat de cara a aquesta segona setmana de competició. «Em plantejo la resta de la prova com si res hagués passat. Tinc la mentalitat d’aprendre i recopilar informació per tornar a intentar l’any que ve amb més garanties. De moment he après molt d’aquesta experiència, fins i tot de mi mateix», confessa.

El pilot de l’equip Tamarugal XC se sent amb forces de plantar batalla i no descarta donar algun ensurt als de cap abans que acabi la carrera: «D’aquí al final hi haurà moltes sorpreses i jo em mantindré molt atent. Malgrat tot el que m’ha passat, segueixo amb confiança i estic motivat per fer-ho bé aquesta segona setmana de Dakar».

Després de 9 etapes, el d’Igualada figura 85è. a la general, a més de 8 hores del portuguès Rubén Faria, nou líder provisional. Avui, el guanyador de l’especial ha estat Cyril Despres amb un temps de 5h 41’36 «que es col·loca segon amb serioses aspiracions de guanyar el seu cinquè Dakar.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*