Inici Destacats Jordi Savall inaugurarà el curs 2017-2018 de l’Escola de Música

Jordi Savall inaugurarà el curs 2017-2018 de l’Escola de Música

COMPARTIR

El pati del Museu de la Pell d’Igualada acollirà la conferència que donarà el tret de sortida al curs 2017-2018 de l’Escola de Música i que estarà conduïda per Jordi Savall, sota el títol “El poder de la música”. La conferència serà el proper dilluns a les 18 hores de la tarda. És oberta a tot el públic i és gratuïta.

Jordi Savall és un intèrpret, director d’orquestra, musicòleg i pedagog nascut a Igualada l’any 1941. L’igualadí imparteix diverses conferències i classes magistrals d’interpretació de viola de gamba i participa en nombrosos seminaris, fòrums i congressos relacionats amb la recuperació de la música antiga i el diàleg intercultural. Savall compta amb diverses distincions de prestigi, com ser  nomenat Ambaixador de la Unió Europea pel Diàleg Intercultural (2008) i, juntament amb Montserrat Figueras, van ser investits Artistes per la Pau dins del programa Ambaixadors de Bona Voluntat de la UNESCO.

L’any 2009 va ser nomenat novament Ambaixador per la Creativitat i la Innovació per la Unió Europea. Jordi Savall és Membre d’Honor del Konzerthaus de Viena (1999), Doctor Honoris Causa per la Universitat Catòlica de Lovaina (Bèlgica) el 2000, per la Universitat de Barcelona el 2006 i per la Universitat d’Évora (Portugal) el 2007. Recentment va rebre també el primer premi Pau Casals de la Generalitat de Catalunya, de mans del President Carles Puigdemont, per la seva excel·lència en la música antiga.

Jordi Savall, a més, realitza anualment classes arreu del món: cada any és professor convidat a la Juilliard School de Nova York i se’l convida a dirigir orquestres barroques com la Recreation-Großes Orchester Graz, l’Orquestra Concerto Copenhagen, l’Orquestre Barroque de Versailles o l’Orquesta Barroca de Sevilla, entre altres.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*