Inici Política Jordi Sánchez alerta que l’Estat ‘entra per la porta per darrere per...

Jordi Sánchez alerta que l’Estat ‘entra per la porta per darrere per culminar el cop d’estat’

COMPARTIR

El president de l’ANC, Jordi Sànchez, s’ha referit aquest dissabte a la tarda en un míting a Igualada a la intervenció del cos dels Mossos d’Esquadra i ha lamentat que “el govern espanyol, sense cap marc legal, avui ha tornat a entrar per la porta del darrere per acabar culminant el nou cop d’estat”. En aquest sentit, Sànchez ha dit que el govern espanyol vol prendre el comandament de la policia catalana perquè “com que no troben les urnes i estan ‘cagadets’ que l’1-O omplim el país amb vots, volen que no hi arribem i ens volen provocar”. També ha agraït la resposta del Govern de no acceptar la intervenció. D’altra banda, el president de l’ANC ha ironitzat sobre la “incompetència” del govern espanyol per trobar les urnes i s’ha preguntat “com volen parar un país si no troben les urnes”. Sànchez també ha recomanat “evitar les provocacions” malgrat que ha pronosticat que la setmana que ve el govern espanyol “pujarà el to” contra els organitzadors del referèndum.

Més de mig miler de persones que s’han aplegat aquest dissabte a la tarda a la plaça de l’Ajuntament d’Igualada, per escoltar el president de l’ANC, Jordi Sànchez, i el membre de la junta d’Òmnium, Ignasi Termes. En el seu discurs, Sànchez ha criticat durament la decisió de l’Estat de controlar el cos dels Mossos d’Esquadra i ha agraït la resposta del conseller d’Interior, Joaquim Forn, i del major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, de “no acceptar les seves ordres”. En aquest sentit, Sànchez creu que el d’avui és “només un esglaó més en la determinació d’aixafar la voluntat democràtica del nostre país”.

Sànchez ha dit que fins a l’1-O “encara tindrem molts entrebancs en el camí” però creu que, malgrat aquests entrebancs, “avui, a una setmana del referèndum, estem més vius, més forts i més decidits que mai a anar a votar l’1-O”. De fet, el president de l’ANC creu que a partir de dilluns es pot intensificar l’ofensiva de l’Estat contra Catalunya i ha afirmat que “qui sap si aniran tan apurats que tindran l’atreviment d’intentar detenir el president o el vicepresident”. Amb tot, Sànchez ha deixat clar que “facin el que facin tenim un objectiu: arribar a l’1-O, perquè si hi arribem, guanyarem”.

El president de l’ANC també ha demanat a la ciutadania “evitar les provocacions” perquè, segons ell, l’estat espanyol “seria feliç que en qualsevol moment a les places comencessin a haver-hi ‘tumults'”. “El seu somni humit de totes aquestes nits és veure quan arriba la violència a Catalunya, doncs no arribarà perquè aquest poble és pacífic i no caurem en provocacions”, ha deixat clar Sànchez.

Mar Martí / ACN

FER UN COMENTARI

*