Inici Destacats Jordi Cuadras es reuneix amb Igualada Solidària com a nou president del...

Jordi Cuadras es reuneix amb Igualada Solidària com a nou president del Fons Català de Cooperació

COMPARTIR

El cap de l’oposició amb Igualada Som-hi a l’Ajuntament d’Igualada i president del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, Jordi Cuadras, ha estrenat el seu mandat al capdavant del Fons participant a la trobada d’aquest novembre d’Igualada Solidària, la comissió impulsada per l’Ajuntament d’Igualada i formada per una vintena d’entitats de la ciutat dedicades a la cooperació i la solidaritat.

La trobada d’Igualada Solidària, celebrada a l’Espai Cívic Centre, ha estat el primer acte oficial del Fons Català de Cooperació sota la presidència de Jordi Cuadras coincidint en que és la primera vegada que un igualadí encapçala la institució.  Ha estat una oportunitat, juntament amb el director David Minoves de repassar els projectes que aquesta institució fa amb l’Ajuntament i les entitats d’Igualada.

El Fons Català va fundar-se a l’any 1986 i és una institució dedicada a realitzar projectes de cooperació i solidaritat als països més desfavorits. Està format per més de 300 ajuntaments, les quatre diputacions provincials, consells comarcals i altres organitzacions. La seva Junta, on ni el president ni cap dels seus membres percep cap tipus de retribució, està formada sempre pels representants de les forces polítiques dels diferents municipis catalans. El grau de representació de cada partit polític a la Junta Executiva varia segons els resultats de les darreres eleccions municipals.

El Fons Català de Cooperació i la comissió Igualada Solidària s’han emplaçat a continuar treballar conjuntament en fer possible projectes de cooperació al desenvolupament i solidaritat amb els pobles dels països més desfavorits. Justament, el Fons acaba d’obrir una campanya d’emergència per ajudar les víctimes de la guerra de Gaza on Ajuntaments i particulars poden fer aportacions per finançar projectes sobre el terreny. Es poden fer arribar aportacions a través del BIZUM 08460 (Concepte: Emergència Gaza) o transferència bancària amb el concepte “Emergència Gaza” al següent compte bancari: ES91 0182 6035 4102 0160 8531.

En l’àmbit municipal, Igualada Solidària és un consell participatiu de cooperació de l’Ajuntament d’Igualada amb els objectius d’aconseguir un món més humà, equitatiu i just, a més de sensibilitzar, mobilitzar i transformar l’opinió pública en aquest sentit, entre d’altres d’accions.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*