Inici Llibres Jordi Borràs radiografia a Igualada l’extrema dreta als Països Catalans

Jordi Borràs radiografia a Igualada l’extrema dreta als Països Catalans

COMPARTIR

[Img #28992]El divendres 11 de març, amb la sala Lab de l’Ateneu plena de gom a gom, el periodista Jordi Borràs va presentar els seus dos darrers llibres. L’acte fou presentat per la fotògrafa igualadina Marina Méndez.

 

El primer dels llibres, Plus Ultra, és un repàs de diferents manifestacions i actes amb presència de l’espanyolisme i l’extrema dreta, que van des de la consulta d’Arenys de Munt fins a la consulta del 9N. L’objectiu de Borràs és denunciar que, en les activitats habituals de l’espanyolisme, s’hi troben presents coneguts personatges de l’extrema dreta a Catalunya, sense que això sigui un problema per als diferents grups organitzadors de les activitats.

 

El segon dels llibre és Desmuntant Societat Civil Catalana, on Borràs repassa la trajectòria d’aquesta entitat i denuncia la presència d’elements d’extrema dreta entre els seus fundadors i en moltes de les activitats que realitza habitualment. L’autor, a més, va comentar alguns dels episodis on ell ha intervingut directament per tal de desemmascarar públicament aquests personatges i demostrar aquestes vinculacions.

 

Durant l’acte, l’autor també va repassar l’evolució de grups com PxC, l’actuació del mateix Josep Anglada o la vinculació de l’extrema dreta catalana amb la de la resta d’Europa.

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*