Inici Societat Jorba té el primer carrer de Catalunya dedicat a l’1 d’octubre

Jorba té el primer carrer de Catalunya dedicat a l’1 d’octubre

COMPARTIR
Veïns de Jorba, a davant de l'escola del municipi el passat 1 d'octubre. Foto: Ajuntament de Jorba.

Jorba és el primer municipi de Catalunya que té un carrer dedicat a l’1 d’octubre. El ple municipal ha aprovat per unanimitat -els 5 regidors d’ERC i un regidor del PDeCAT- batejar com Carrer d’octubre el vial que separa la benzinera i el supermercat i restaurant de Bon Àrea. L’alcalde del municipi, David Sánchez, explica que es farà alguna intervenció per posar el nom del carrer, “que vol recordar no només el referèndum, sinó també l’actitud que va tenir la gent, de coratge, valentia i ganes d’expressar-se democràticament.

Sánchez recorda que es van organitzar activitats a l’escola per protegir el col·legi electoral des de l’acabament de les classes el divendres i amb veïns dormint al centre fins la matinada de diumenge. El batlle de Jorba reconeix que “vam patir”, especialment quan van veure passar des de la mateixa escola uns 50 vehicles de la Guàrdia Civil per l’autovia A-2 en direcció Lleida. Els mateixos que van intervenir el migdia de l’1 d’octubre a Montmaneu i Sant Martí Sesgueioles.

David Sánchez posa en valor com “la gent es va auto organitzar” i recorda com els veïns vigilaven i passaven informació dels moviments de les forces policials des de diferents punts de la comarca. “Gràcies a això anàvem posant i treient l’urna”, desvetlla l’alcalde.

Jorba tindrà el primer carrer dedicat a l’1 d’octubre, però no el primer espai públic. Vilagrasseta, un petit municipi de la Segarra, va dedicar la primera plaça del país a l’1 d’octubre el passat mes d’agost.

Al mateix ple municipal, Jorba va reclamar l’aplicació dels resultats de l’1-O, va rebutjar l’aplicació de l’article 155 i va exigir l’alliberament de Jordi Cuixart i Jordi Sánchez.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*