Inici Societat Jorba ofereix a Educació terrenys per construir una nova escola

Jorba ofereix a Educació terrenys per construir una nova escola

COMPARTIR

L’Ajuntament de Jorba va aprovar en la darrera sessió plenària, realitzada telemàticament, posar a disposició del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, un solar de 3.500 m2 a tocar del pati de l’Escola Bressol, per equipar el municipi amb un nou centre educatiu de primària. L’acord es va aprovar amb els vots d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC-AM) i els vots en contra de Junts per Jorba.

Actualment, el centre Guerau de Jorba té la seva seu principal en un edifici amb més de 50 anys i combina algunes de les seves activitats en edificis annexos, com els antics habitatges dels mestres o uns baixos situats al carrer de La Sort per a educació infantil. Pel nombre d’alumnes inscrits, la presència de barreres arquitectòniques i l’antiguitat de l’immoble, les deficiències que presenten les instal·lacions actuals van motivar l’inici de treballs tècnics i operacions jurídiques per oferir els terrenys en les condicions exigides pel Departament d’Educació i equipar Jorba amb una nova escola.

L’escola de Jorba guardonada amb el premi Baldiri Escola

L’escola Guerau de Jorba ha estat guardonada amb un dels premis Baldiri Reixac que convoca la Fundació Carulla. Aquests premis van adreçats a les escoles amb voluntat transformadora, als mestres compromesos i innovadors i als alumnes curiosos i creatius. Dels 335 projectes d’escoles d’arreu dels Països Catalans, illes Balears i País Valencià que es van presentar, només 10 han estat guardonades, i una d’elles ha estat l’escola de Jorba.

L’escola Guerau va presentar el seu treball potenciador de la cultura vinculada en l’entorn del poble, un projecte segell de la identitat de l’escola, ja que acompanya sempre les activitats que es duen a terme.

El Premi Baldiri Escola reconeix els projectes educatius singulars que aporten solucions i respostes als reptes actuals i que, alhora, situen la cultura, la llengua i la creativitat com a eixos vertebradors. Així, el jurat valorava l’obra de l’escola i feia públic la següent valoració: “L’Escola Guerau de Jorba, situada a un municipi de 841 habitants i a un entorn natural privilegiat, és exemple de com potenciar les relacions entre un centre educatiu, el seu poble i les diferents entitats que el conformen. Els nens i nenes creixen i aprenen contribuint a enfortir el teixit social de la població, valorant el lloc on viuen. Una escola compromesa amb la promoció i creació d’experiències culturals relacionades amb els símbols i valors que constitueixen la tradició, el patrimoni i la manera de viure del nostre país.”

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*