Inici Cultura Jorba fa inventari de 153 elements del seu patrimoni cultural

Jorba fa inventari de 153 elements del seu patrimoni cultural

COMPARTIR

La Diputació de Barcelona va lliurar el passat 17 de novembre a l’Ajuntament de Jorba el Mapa de Patrimoni Cultural del municipi. El Mapa de Patrimoni Cultural Local és una eina de coneixement de la globalitat dels béns patrimonials d’un municipi determinat, des d’una concepció àmplia del patrimoni cultural, amb la finalitat de recopilar de manera exhaustiva tots aquells elements que són reconeguts com a rellevants o singulars d’aquella població pels seus valors històrics, artístics, simbòlics i/o identitaris.

En el Mapa de Patrimoni Cultural de Jorba s’han inventariat 153 elements del patrimoni cultural i natural del terme. Els 75% dels elements que conté el mapa correspon a patrimoni immoble (edificis, conjunts arquitectònics, elements arquitectònics, jaciments arqueològics i obra civil). La resta de l’inventari inclou un 11% de patrimoni moble (col·leccions, objectes i elements urbans); un 1%, documental (fons d’imatges, documentals i bibliogràfic); un 10%, immaterial (manifestacions festives, tradicions orals, música i dansa, costumari i tècniques artesanals); i un 3%, natural (zones d’interès natural, jaciments palentologics i espècimens botànics singulars).

El mapa ha estat elaborat pels historiadors i arqueòlegs, Xavier Bermúdez López i Cristina Belmonte Santisteban de l’empresa IPAT Serveis culturals per encàrrec de la Diputació de Barcelona qui a través d’un conveni amb l’Ajuntament ha finançat el cost de l’actuació que ha estat de 13.068,00 euros.

L’alcalde, David Sànchez, explica que aquest mapa és una gran eina, ja que a més de donar un coneixement global del patrimoni que tenim al municipi, a partir d’ell podem establir mesures per a la protecció i conservació dels seus elements.

FER UN COMENTARI

*