Inici Societat Jorba ensenya hàbits saludables en l’alimentació infantil

Jorba ensenya hàbits saludables en l’alimentació infantil

COMPARTIR

[Img #4645]El passat dimarts 5 de febrer va tenir lloc a la Sala Polivalent de Jorba la xerrada – col•loqui “Com alimentem els nostres fills?” organitzada per la regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Jorba.  La xerrada va anar a càrrec de Lluís Castelltort, terapeuta manual i naturòpata, i de Sílvia Saumell, també naturòpata. La sessió va girar entorn d’una sèrie de preguntes que tot pare o mare es pot fer en qualsevol moment quan pensa si els aliments que dóna als seus fills i la manera com els ho dóna, són el millor: 1) Quines són les necessitats nutricionals dels nens? 2) Quins són els aliments més adequats en cada moment del dia? Com ajudar amb la nutrició a evitar malalties?

Lluís Castelltort i Sílvia Saumell van coincidir en la necessitat d’evitar en la mesura del que fos possible els sucres i els greixos i també en la importància de reduir el consum de carn a favor de verdures, fruites, cereals i llegums. El conferenciant va incidir en la millora que suposaria per a tothom el fet de poder anar a sopar abans del que es fa avui en dia en moltes llars del nostre país. Va proposar la possibilitat de donar sopar als nostres fills entre 19 i 20 h de la tarda i deixar el bany com a última activitat del dia, cosa que permetria als fills anar a dormir molt més relaxats i amb la digestió molt més avançada.

La naturòpata Sílvia Saumell va animar a disminuir el consum de llet de vaca proposant begudes alternatives de cereals, com per exemple arròs o civada, tot desgranant arguments a favor i en contra dels diferents productes. Aquestes i d’altres recomanacions van ser posades en coneixement dels assistents donant-los la possibilitat de ser crítics amb els aliments que diferents grans multinacionals posen avui a les nostres mans i proposant ser conscients a l’hora d’anar a comprar, llegint els ingredients dels productes que comprem. Lluis Castelltort també va fer referència al fet que determinades malalties com poden ser cardiopaties, osteoporosis, diabetis, colesterol, etc són més habituals en països on en teoria pensem que mengem més bé. Aquest fet ens hauria d’ajudar a preguntar-nos si allò que mengem és el més saludable o no.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*