Inici Cinema Joel Joan inaugura el Festival Zoom d’Igualada amb l’adaptació televisiva de l’obra...

Joel Joan inaugura el Festival Zoom d’Igualada amb l’adaptació televisiva de l’obra de teatre ‘El Nom’

COMPARTIR

El telefilm ‘El Nom’, dirigit per Joel Joan, és una adaptació de l’obra de teatre francesa ‘Le Prénom’, i que el mateix Joan ja va portar als teatres catalans l’any 2012 amb un gran èxit de públic. Ara, aquesta coproducció de TV3 i Focus Audiovisual, ha estat l’encarregada d’inaugurar la 15a edició del Festival Zoom d’Igualada, abans que s’estreni a la televisió pública catalana. Joel Joan, acompanyat per diversos actors, no s’ha volgut perdre la projecció del film a la gran pantalla, ja que, tal com ha relatat “és molt emocionant veure una ‘tvmovie’ amb una platea plena perquè normalment la veus a la televisió i en privat”. ‘El Nom’ és una de les vuit pel·lícules que, fins diumenge, competiran a la Secció Oficial del Zoom, tot i que al llarg del festival es podran veure un total de 45 produccions. La novetat més destacada d’aquesta edició és l’organització del Talent Campus, una estada formativa on els participants podran desenvolupar idees pròpies de nous formats per a televisió o altres canals.

Cinc personatges, un pis al barri Gòtic de Barcelona i el nom d’un nadó que està a punt de néixer. Aquests són els ingredients principals d’El Nom’, una comèdia àcida dirigida i protagonitzada per Joel Joan, que aquest dimarts s’ha preestrenat al Zoom d’Igualada, el Festival Internacional de Ficció Televisiva i Formats. El mateix Joel Joan, acompanyat per tres dels actors que surten al film –Sergi Vallès, Mireia Piferrer i Sandra Monclús- ha estat l’encarregat de presentar ‘El Nom’ davant del públic que s’ha congregat al Teatre Ateneu d’Igualada aquest dimarts al vespre.

Joan ha relatat que el telefilm es va rodar en tant sols deu dies i que tots els actors que sortien a l’obra de teatre repeteixen ara a la petita pantalla a excepció de Sergi Vallès, que és una nova incorporació. El director de la producció ha explicat que l’adaptació a la televisió de l’obra de teatre ha estat un exercici “bastant natural” i “la feina que volia que féssim davant de les càmeres no dista gaire de la feina que fèiem dalt de l’escenari”. “Els actors no busquen el gag ni fan comèdia, sinó que estan posats a la situació i això fa que sigui una funció molt empàtica”, ha dit Joan, que ha explicat que per a l’adaptació televisiva s’ha buscat un “pis de veritat” com a escenari. El director i també actor del telefilm considera que les interpretacions són “tan naturalistes i compromeses que acaba sent com mirar a través d’un foradet una gent que passa una nit infernal”.

Vuit produccions a competició

Des d’aquest dimarts i fins diumenge Igualada acollirà la 15a edició del Festival Zoom. En total, el certamen projectarà 45 produccions d’arreu del món, un 44% de les quals seran estrenes absolutes. A banda dels vuit telefilms que competiran a la Secció Oficial, també es projectaran produccions a les seccions Zoom Series, Zoom Kids, Zoom Jove, Zoom KM0, Zoom Trendy i Zoom Especial Auga.

A la Secció Oficial hi competiran 8 pel·lícules –totes elles seran preestrenes- provinents de l’estat espanyol, la República Txeca, Alemanya i Itàlia. A part d”El Nom’, dirigida per Joel Joan, les altres set produccions que formen part de la secció oficial són: ‘Charité’, de Sönke Wortmann (República Txeca, 2016); ‘Vida Privada’, de Sílvia Munt (Espanya, 2017); ‘Els fills del sol’, de Ramon Costafreda i Kiko Ruiz Claverol (Espanya, 2016), ‘Memo’, d’István Tasnadi (Hongria, 2016); ‘Wunschkinder’, d’Emily Atef (Alemanya, 2016); ‘In arte Nino’, de Luca Manfredi (Itàlia, 2016); i ‘De la ley a la ley’, de Sílvia Quer (Espanya, 2017).

Novetat del Zoom: el Talent Campus de Formats de Televisió

La novetat principal de la 15a edició del Zoom serà la creació del Talent Campus de Formats de Televisió, una estada formativa per desenvolupar idees pròpies de nous formats per a televisions o altres canals. En aquesta primera edició del Campus hi participaran un total de nou persones que durant quatre dies assistiran a sessions matinals impartides per professionals de la televisió i rebran a les tardes sessions tutorials personalitzades a càrrec de Toni Marín i Àlex Solà.

Els premis del Zoom 2017

En aquesta quinzena edició del Zoom reconeixerà amb el Premi d’Honor al periodista Àngel Casas, mentre que el Premi Tu ets la tele, que s’ha recuperar aquest any després de diverses edicions sense entregar-se, recaurà en el programa ‘Saber y Ganar’, presentat per Jordi Hurtado, que fa vint anys que s’emet diàriament. Per altra banda, el Premi Auguri Sita Murt, dedicat a les joves promeses de l’ofici, recaurà en l’actriu catalana Bruna Cusí, recent coprotagonista del film ‘Estiu 1993’. El Premi a la Millor Sèrie Espanyola serà per a la producció de TV3 i Mediapro ‘Nit i Dia’.

El Zoom es torna a traslladar a Barcelona

Per quart any consecutiu la revista online ‘Serielizados’ i el Festival Zoom s’uneixen per organitzar una nova edició del Showcase de Pilots de Ficció, que se celebrarà aquest divendres a Barcelona. Segons els organitzadors, es tracta d’una aposta per donar visibilitat a la ficció més interessant i apropar els nous creadors a la indústria audiovisual. Enguany s’han seleccionat els pilots ‘A todo riesgo’, de Bruno Martín (Dr. Diablo); ‘Berlineses’ de Pedro Deltell, Paula Galimberti i Gonzalo Piñán; ‘Carlinos, la serie’ de Oriol López; ‘Clito’ de Pol López; ‘Kim amb K’ de Oriol Cervera; i ‘Amigos de Sangre 2’ de Guillermo Peláez.

Projecció de curtmetratges i wèbseries del VOC 

El projecte VOC, premis i mostra d’audiovisuals en català, impulsat per Òmnium Cultural, té com a objectiu potenciar la producció en llengua catalana així com la creació nous públics per a l’audiovisual i el cinema català, fomentant el coneixement de l’oferta en aquest idioma, ja sigui en versió original, subtitulada o doblada.

La mostra arriba a Igualada organitzada per Òmnium Anoia en col·laboració amb el festival de ficció televisiva Zoom. Les projeccions de curtmetratges i websèries s’emetran en el següent horari:

Divendres dia 24 de novembre:

9.30h Premis VOC d’Òmnium Cultural –Zoom Class- al Teatre municipal L’Ateneu.

Dissabte dia 25 de novembre:

11:30h Premis VOC d’Òmnium Cultural + Vermut VOC- al Cinema Ateneu.

Mar Martí / ACN

FER UN COMENTARI

*