Inici Destacats Els Jocs Florals de Calella premien Oriol Solà i Prat

Els Jocs Florals de Calella premien Oriol Solà i Prat

COMPARTIR

L’escriptor igualadí Oriol Solà i Prat va ser premiat el passat mes de març a Calella, com a guanyador del Premi «Viola» als XLI Jocs Florals celebrats en aquesta població del Maresme. El poema guardonat, titulat “Busco algun Déu”, inclou una vintena d’estrofes elaborades a partir de tercets d’enneasíl·labs, conjugada cadascuna en un temps verbal diferent. L’acte d’entrega de premis es dugué a terme aquest passat diumenge al migdia.

No és el primer premi que Solà rep enguany: ja li van atorgar el Premi de Poesia Urbana a la vila valenciana de Montserrat, i fou també premiat a Cornellà de Llobregat, en el marc dels premis que organitza el Centre Cultural Andalús del Baix Llobregat.

Ara presenta “Quaranta i tants”

D’altra banda, Solà té preparada una nova mostra –àmplia i ben representativa– d’alguns dels treballs que ha fet recentment; o, millor dit, dels que darrerament han vist la llum. Els publica sota el títol de “Quaranta i tants”, meitat poesia i meitat relats a parts iguals. D’aquesta manera es dona continuïtat al llibre “Si us ve de gust…” (de l’any 2019), on l’autor ja recollia alguns dels versos i relats que havia escrit fins aleshores, i amb la mateixa voluntat de compartir el que ha anat escrivint.

La nova proposta literària de Solà arriba després de la publicació dels poemaris «Camí cap a l’ataràxia» (2022) i de “Remuntant les aigües del Mississipí” (2021), que reberen el Premi literari “Joan Guasp” Vila de Consell i el Premi de poesia Vila de Porreres, respectivament (publicats tots dos per Edicions Balèria); així com del llibre “Dos-cents” centrat en la celebració del bicentenari de l’Antic Gremi de Traginers d’Igualada.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*