Inici Teatre ‘Joc de cadires’ educa en valors als més petits a la Mostra...

‘Joc de cadires’ educa en valors als més petits a la Mostra d’Igualada

COMPARTIR

L’empatia és l’eix conductor de ‘Joc de cadires’ de CAL Teatre, estrenat aquesta tarda a la Mostra d’Igualada. Més d’un centenar d’infants han assistit a un espectacle que busca que els més menuts aprenguin «a posar-se al lloc de l’altre abans de prendre decisions», explica a l’ACN la seva directora, Dora Cantero. I ho fan fusionant teatre i titelles «que tenen una comunicació més directa amb els nens». ‘Joc de cadires’ és una de les 12 estrenes absolutes que es podran veure fins diumenge a la Mostra.

Un any més, els alumnes dels centres educatius d’Igualada són els primers espectadors de la Mostra, que s’inaugura oficialment aquest dijous a la nit. En total, entre avui i demà, assistiran als espectacles uns 4.199 alumnes, 3.556 de primària i 643 de secundària. L’objectiu és potenciar les arts escèniques entre els més petits.

El teatre per transmetre valors

‘Joc de Cadires’ s’ha estrenat aquesta tarda a les Cotxeres dels Moixiganguers davant d’un centenar d’escolars, en el marc la Mostra d’Igualada. Explica la història d’una família «on s’acaben intercanviant els llocs», diu Cantero, que assenyala que el rerefons de la història està en «l’empatia» i busca demostrar que «hem d’evitar jutjar de manera ràpida».

Carlos Gallardo i la mateixa Cantero protagonitzen l’espectacle. La directora ha assumit el paper protagonista «per necessitat», després que l’actor Jordi Font hagi patit una luxació a l’espatlla que li ha impedit estar damunt de l’escenari.

L’espectacle, que ha durat prop d’una hora i ha acabat amb una llarga ovació per part del jove públic assistent, es podrà veure de nou la setmana vinent a Premià de Mar. Combina el teatre amb les titelles que, segons la mateixa Cantero, permeten «una comunicació més directa» amb els infants a l’hora de transmetre «aquells valors en els quals creiem».

La Mostra com a «punt de trobada»

Cantero ja havia estat altres vegades a la Mostra però amb altres companyies. Segons ella, «va molt bé ser-hi per veure coses i trobar-te amb els companys, és un punt de trobada». Fins diumenge la Mostra Igualada reuneix 55 companyies en un total de 114 representacions.

Gemma Aleman / ACN

FER UN COMENTARI

*