Inici Política Les JERC Igualada documenten la legalitat d’unes possibles beques municipals

Les JERC Igualada documenten la legalitat d’unes possibles beques municipals

COMPARTIR

Les JERC Igualada han fet públic un correu electrònic provinent de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) on es detallen més específicament el règim d’incompatibilitats de les beques universitàries, tant de la Generalitat com de l’estat espanyol. En el correu electrònic l’AGAUR assegura que “les beques són incompatibles si tenen el mateix objecte, és a dir, la beca Equitat implica una minoració de l’import de la matrícula, per tant, si té qualsevol altre ajut que cobreix la totalitat de la matrícula, són incompatibles (com succeeix amb la beca de caràcter general)” en referència a la incompatibilitat amb altres beques. Les JERC asseguren que “això és el que hem repetit al govern municipal des de fa moltes setmanes, però ens diuen que no és així. Ara és un òrgan de la Generalitat qui ho diu, esperem que a ells els hi facin més cas que a nosaltres”.

Els republicans consideren “molt greu” l’actitud del govern en aquest tema i en especial la “d’Àngels Chacón” que, asseguren, “ha mentit als joves i a les seves famílies per justificar la seva nul·la voluntat real de donar beques als joves estudiants de grau universitari de la nostra ciutat”. Les JERC recorden que “en sessió plenària, en el passat ple del mes de març, Àngels Chacón va arribar a dir que si es demana la beca d’equitat no es pot demanar cap altra beca”, unes afirmacions que qualifiquen de “falses, tal i com es demostra amb el mail que publiquem” i que són fruit “o bé de desconeixement, que seria preocupant, o bé d’una voluntat de mentir, que encara és pitjor”. Per altra banda, les JERC recorden que “ciutats com Vilanova del Camí donen beques pels joves estudiants universitaris” i que això “evidencia que fer-ho només és qüestió de voluntat, cosa que el govern d’Igualada ha demostrat que no té”.

Les joventuts demanen al govern que “rectifiqui immediatament” i que “implementi el sistema de beques per ajudar al 80% de famílies igualadines per tal de rebaixar els costos derivats dels estudis postobligatoris dels seus fills” i que deixin de “mentir i buscar excuses per no ajudar a la gent”. Els joves, finalment, demanen una reunió amb la regidora Àngels Chacón per tractar aquest tema de “primera mà” i, si el govern ho vol, a “confeccionar plegats les bases per aquestes beques universitàries. Estenem la mà al govern per ajudar amb tot el que puguem, ara depèn d’ells”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*