Inici Política Les JERC denunciaran Monbus Hispano Igualadina per ser ‘un perill per als...

Les JERC denunciaran Monbus Hispano Igualadina per ser ‘un perill per als usuaris’

COMPARTIR

Les JERC Igualada consideren “un perill públic a Monbus” per les avaries constants i reiterades de la companyia sobretot durant aquest agost. En les últimes dues setmanes s’han avariat 5 busos amb passatgers a dins i tot just fa un any de l’incendi d’un autocar al Bruc. El jovent republicà recorda que “s’han cremat 6 busos en 6 anys” i que “les avaries són constants, deixant literalment tirats als usuaris”. Per aquest motiu les joventuts republicanes denunciaran a la companyia per “l’evident mal servei i falta de manteniment tècnic dels vehicles amb els que opera”, i esperen que “el govern de la ciutat s’hi sumi i per tant triï de part de qui està: si dels usuaris o de la companyia”.

Tot i així les JERC recorden que “això no és nou” i que porten “7 anys demanant el rescat de la concessió” i que “no entenen” per què el govern d’Igualada i Marc Castells “han estat el còmplice necessari perquè Monbus fes i desfés com li donés la gana”. Els republicans recorden que “Manresa en només un sol mes va aconseguir més millores que Igualada en 7 anys”.

Segons una auditoria externa de fa uns mesos, 2 de cada 10 busos “no van passar la inspecció tècnica pertinent” i per tant “són un perill pels usuaris” i lamenten que “fins que no passi una desgràcia aquí ningú farà res”. I per tant, davant “l’absentisme permanent de l’alcalde i el govern” han decidit presentar una denúncia a la fiscalia perquè investigui a l’empresa.

Les JERC asseguren que “l’única solució és el rescat immediat”, com fa anys que demanen, i que “una empresa que transporta el 5% de viatgers de la demarcació de Barcelona però que acumula el 35% de les queixes, només per darrere de RENFE, no pot prestar un servei de transport públic a la nostra ciutat”.

Paral·lelament recorden que “el propietari de Monbus està sent investigat per “suborn, tràfic d’influències, blanqueig de capital i en la trama de presumpte corrupció Cóndor” alhora que també se l’investiga per “enviar regals de luxe a polítics espanyols i catalans”.

Reunió entre Ajuntament i Generalitat

Poc després que es fes públic l’avaria d’un cinquè autobus de la companyia, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha anunciat via Twitter que demanava una reunió “d’urgència” amb la Generalitat arran de “l’inadmissible i deficient mal servei de Monbus aquest agost”.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha anunciat a través de la mateixa xarxa social que mantindrà una reunió el proper divendres 17 d’agost amb l’alcalde d’Igualada “per analitzar la situació d’aquest servei de transport públic i prendre mesures”.

El Departament que dirigeix Calvet va anunciar el novembre de l’any passat l’inici d’un procés per retirar la concessió de la línia Igualada-Barcelona a la companyia després d’una demolidora auditoria que havia originat diferents expedients sancionadors.

3 COMENTARIS

  1. Aquest parell estàn ben instal.lats i no hi haurà res que els mogui de la cadira. El tal Castells ja ho ha previst i el noiet va acumulant càrrecs per si ha de saltar d’algun, el nano ha fet molts mérits sortint a totes les fotos, a tots els aldarulls cridant o aixecant una vara, i et penses que li preocupa el tema dels autobusos? Aquest l’únic que li interessa es mantenir al màxim la seva vanitat, pero tot te un final…

FER UN COMENTARI

*