Inici Destacats Jaume Riba revalida l’alcaldia de la Torre de Claramunt per tercer mandat...

Jaume Riba revalida l’alcaldia de la Torre de Claramunt per tercer mandat consecutiu

COMPARTIR

Després que el seu partit obtingués la majoria absoluta el passat 26 de maig, el cap de llista de Junts per la Torre, Jaume Riba, ha estat investit alcalde de la Torre de Claramunt aquest 15 de juny. Serà el tercer mandat consecutiu de Riba presidint l’alcaldia, des que va ocupar el càrrec el 2009 per la renúncia del seu predecessor, Ramon Ferri; en els dos mandats ha comptat amb majoria absoluta, i aquest 2019 ha obtingut més vots que fa quatre anys. Abans CiU i ara Junts per la Torre, el seu partit ja suma set mandats de govern municipal a la Torre, des del maig de 1995.

En el seu discurs d’investidura, Jaume Riba va destacar la voluntat de ser l’alcalde de tots els torredans, independentment de quines siguin les seves idees polítiques o de si l’han votat. Riba considera que “el diàleg és la base de la política: si no hi ha diàleg, no hi ha política”. “Engeguem aquesta nova etapa plena d’il·lusió per satisfer la confiança que la gent ha dipositat en tots nosaltres. Junts seguirem avançant i fent del nostre poble, un poble millor per les persones”, va afirmar.

De la feina feta els últims sis mandats per la seva formació, l’alcalde destaca el treball en “la consolidació i creació de serveis, la implantació de noves i importants infraestructures” i assegura que volen seguir actuant en aquesta línia als nou nuclis de població de la Torre de Claramunt.

Riba va celebrar el fet que la Torre hagi estat “històricament poble d’acollida de persones, de famílies que han vingut i segueixen venint d’altres indrets, de Catalunya, d’Espanya i d’Europa”. “Som un poble modèlic en la convivència i el respecte entre uns i altres, independentment de quin sigui el nostre origen o la llengua que fem servir per comunicar-nos”, va afegir l’alcalde abans de desitjar que “algun dia aquest model d’integració i de respecte es traslladi a la relació entre Catalunya i Espanya, i deixin d’haver-hi exiliats i presos polítics”. “Tant de bo els governants siguin capaços de seure a la taula i dialogar pel bé de tots, i que el respecte i la bona entesa entre pobles, no sigui mai més trencada per interessos purament electoralistes d’uns quants”, va sentenciar al discurs.

Acompanyaran a Riba a l’equip de govern el primer tinent d’alcalde Andreu Siñol, el segon tinent d’alcalde Jaume Riba, la tercera tinent d’alcalde Ana Madrid i els regidors Francesc Xavier Comes i Maria Teresa Maruny.

L’oposició la formaran els grups del Partit dels Socialistes de Catalunya – Candidatura de Progrés amb 3 regidors, José Antonio Martín, Carla Suárez i Manuel Coca, i el d’Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal, amb 2, Joaquim Morales i Mònica Tomàs.

FER UN COMENTARI

*