Inici Atletisme Jaume Marimon (CAI), cinquè entre els veterans a la Marathon des Sables

Jaume Marimon (CAI), cinquè entre els veterans a la Marathon des Sables

L’atleta veterà del Club Atlètic Igualada Petromiralles Jaume Marimon, ha assolit la 65ª posició general i la 5ª de la seva categoria VH-2 (45 a 55 anys), tot i ser dels de major edat de la mateixa, a la famosa ultra Marató des Sables, o Marató de les Arenes .

Aquesta ultra marató, considerada una de les més dures que existeixen, es va dur a terme del 8 al 17 d’Abril al sud del Marroc, en ple desert del Sàhara, i constava de 5 etapes competitives de: 30km, 39km, 32km, 86km, i 42km, i d’una etapa final de 7,7km., que tenia caràcter benèfic i era no competitiva.

L’esportista anoienc va invertir un total de 29hores 04 minuts i 30 segons en efectuar tot el recorregut de la competició, el que significa anar a un promig de 7,89 km/hora, una velocitat considerable en una competició què, malgrat la seva gran duresa, va ser finalitzada per 1.094 dels 1.183 participants que van prendre la sortida.

Per posar un exemple de la complexitat d’aquesta prova, sols cal esmentar que tots els participants han de portar a sobre una motxilla que obligatòriament ha de pesar entre 7 i 12 kg., amb un seguit d’estris de seguretat, als que obliga l’organització, i el menjar de tots els dies que dura la competició, més 1,5 litres d’aigua, que es faciliten cada dia a la sortida dels participants, i que es reposen a cada control de pas.

Aquesta és la cinquena participació en aquesta prova de l’ultra maratonià anoienc, classificant-se en totes elles com a primer atleta català de la general, i que compta també en el seu historial amb el fet d’haver completat l’any 2011 la Marató del Cercle Polar Àrtic, havent de suportar en cursa temperatures de -38 graus centígr.