Inici Destacats Jaume Barberà a Vilanova del Camí: ‘hem despertat el monstre del nacionalisme...

Jaume Barberà a Vilanova del Camí: ‘hem despertat el monstre del nacionalisme espanyol’

COMPARTIR

Catalunya En Comú-Podem ha celebrat aquest divendres a la tarda un acte de campanya al Centre Cultural Can Papasseit de Vilanova del Camí. Els protagonistes han estat la regidora de l’Ajuntament de Piera Sandra Bernad, que ocupa el 27è lloc de la candidatura, i el periodista Jaume Barberà, que tanca la mateixa llista de forma simbòlica amb l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

Bernad va obrir l’acte recordant que es tracta d’unes “eleccions atípiques” i lamentant que només es parli d’independència enlloc de les mancances a la sanitat, l’ensenyament o els drets socials. A la situació actual s’ha arribat, segons Bernad, “pel fracàs de la vella política” i els comuns es proposen “fer avançar Catalunya amb tota la seva gent, no només amb una part”. La regidora va manifestar que des de Catalunya en Comú “tenim la clau” no només de la Generalitat, sinó d’un canvi a Espanya que passaria per una “moció de censura a Rajoy”.

La regidora pierenca va fer un esbòs del programa de la formació, que inclou un referèndum pactat sobre la relació entre Catalunya i l’Estat, polítiques feministes transversals, un pla de xoc contra l’atur i la precarietat laboral, la regulació per llei dels preus dels lloguers i l’aplicació dels articles que no s’han suspès de la llei de pobresa energètica. Sandra Bernad assegura que “som la única garantia per un govern progressista, social i d’esquerres”.

El periodista Jaume Barberà va alertar els assistents, al voltant d’un centenar de persones, que “no podem ser indiferents al que està passant, que és molt greu”. Barberà ha introduït així el que considera una amenaça per part de Ciutadans al model de llengua, escola i convivència a Catalunya. Abans del seu pas per TV3, Barberà va explicar que va ser mestre de català en una escola de Parets de Vallès, on “el 90% dels alumnes eren fills de gent que havia arribat de fora de Catalunya”. La tasca de “l’esquerra clandestina catalana” va fer possible que els immigrants “es possessin al costat de la cultura que els va acollir” amb eines com “l’escola catalana, que fa homes i dones lliures”.

Barberà alerta que amb el procés sobiranista “hem despertat un monstre, el nacionalisme espanyol, que té un nom: Ciutadans”. Davant l’amenaça de “deixar de ser un sol poble”, el periodista creu que “l’únic vot útil” és a Catalunya en Comú i ha reivindicar l’equidistància com un valor positiu entre “aquells que ens volen assimilar i les vies unilaterals”.

Abans de donar pas a intervencions i preguntes dels assistents, Jaume Barberà ha reconegut que vol la independència de Catalunya, “però no per la via de la unilateralitat, que ens portaria al conflicte civil”.

FER UN COMENTARI

*