Inici Destacats El ‘Jaleiu’ de Guillem Albà dona el tret de sortida oficial a...

El ‘Jaleiu’ de Guillem Albà dona el tret de sortida oficial a la Mostra Igualada

COMPARTIR

L’últim espectacle del ‘clown’ Guillem Albà, ‘Jaleiu’, ha donat el tret de sortida aquest dijous al vespre a la 32a edició de La Mostra d’Igualada. Fins diumenge, la fira acollirà 47 espectacles, la majoria dels quals de companyies catalanes, que oferiran 116 funcions. El director artístic, Ramon Giné, assegura que el format d’enguany és «una mica excepcional, ja que combina presencialitat i la virtualitat», però deixa clar que s’ha fet una aposta per «l’excel·lència» en les propostes artístiques. La programació tracta una «gran diversitat» de gèneres, formats i temàtiques. «El públic trobarà des de propostes com ‘Jaleiu’, totalment festiva, fins a d’altres més reflexives que indaguen en temes com la mort o el dol», apunta Giné.

L’humorista Guillem Albà ha estat l’encarregat d’inaugurar oficialment al Teatre de l’Ateneu la 32a edició de La Mostra d’Igualada. Albà ha pujat dalt de l’escenari acompanyat pels sis músics que formen la banda Marabunta, que ja han acompanyat el clown en altres espectacles. En declaracions a l’ACN, Albà ha expressat que «amb tot el que està passant encara és més important reivindicar l’alegria, la celebració i les ganes de viure i recordar-ho cada dia».

‘Jaleiu’ és un dels 47 espectacles que es podran veure fins diumenge a Igualada i que abordaran temàtiques variades com la diversitat, la identitat de gènere, la crítica social, el dol o el qüestionament de l’amor romàntic. El festival s’ha dividit en sis itineraris, en funció de l’edat del públic al qual es dirigeixen els espectacles.

En total, el públic podrà veure 116 actuacions presencials en quinze espais diferents de la ciutat, que tindran un aforament del 70% tal com marques les darreres restriccions sanitàries. A causa de la covid-19, enguany també s’ha decidit que la part professional de La Mostra sigui 100% virtual.

El director artístic de La Mostra s’ha mostrat molt satisfet que el festival s’hagi pogut organitzar «amb la màxima presencialitat possible», després que l’any passat va ser un dels primers festivals que van haver de suspendre’s a causa de la pandèmia.

Mar Martí / ACN

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*