Inici Llibres J.K. Rowling, descoberta escrivint novel·la negra

J.K. Rowling, descoberta escrivint novel·la negra

COMPARTIR

[Img #8771]L’escriptora britànica autora de la saga del famós mag Harry Potter, a més d’estrenar-se com autora de novel.les per a lectors adults amb ‘La vacant imprevista’ (Empúries/Salamandra), ha estat descoberta com a escriptora debutant en el gènere de la novel.la negra, una dada que fins ara és desconeixia. El diari britànic’The Thelegraph’ ha fet públic la notícia en revelar que l’escriptora J.K. Rowling es va estrenar en aquest gènere literari amb la novel.la ‘Cuckoo’s calling’, si bé va signar el llibre amb el pseudònim de Robert Galbraith.

La novel.la publicada el passat més d’abril, relata la història d’un excombatent que respon al nom de Cormoran Strike i que és converteix en detectiu privat que es decideix a investigar la sospitosa mort d’una model. Amb un total de 450 pàgines, la seva escriptura recorda, segons els que l’han llegit, en un estil que recorda a P.D. James i Ruth Rendell, autors cotitzats del gènere de la novel.la negra. Una de les pistes que van portar a descobrir és que Rowling i Galbraith compartien el mateix agent i la mateixa editorial, ‘Sphere’, que forma part del grup editorial ‘Little’, ‘Brown Book Group’, el mateix que va treure l’any passat la seva primera novel.la per a adults ‘La vacant imprevista’. Fins que no s’ha confirmat com autora de la novel.la ‘Cuckoo’s calling’, només n’havien venut 1.500 exemplars.

Ara, arrel de saber-se que darrere del pseudònim Robert Galbraith s’hi amaga J.K. Rowling segur que se’n vendran molts més d’exemplars de ‘Cuckoo’s calling’, el debut en novel.la negra de la ‘mare’ d’en Harry Potter. Temps al temps.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*