Inici Reportatges Isabel Coixet roda a Igualada part del seu film «Ayer no termina...

Isabel Coixet roda a Igualada part del seu film «Ayer no termina nunca»

COMPARTIR

[swf object]«‘Ayer no termina nunca’ transcorre l’any 2017 i es tracta d’un paisatge que és resultat de les conseqüències de tot el que vivim en aquest moment». Així s’expressa Isabel Coixet quan parla de l’argument del seu nou film ‘Ayer no termina nunca’ que fa dues setmanes que s’està gravat a diferents localitzacions d’Igualada. Javier Cámara i Candela Peña són els actors principals de la pel·lícula que «presenta dues maneres diferents d’afrontar la vida i el moment que vivim, una més idealista i l’altra més pràctica», ha ressaltat Coixet. Un dels personatges viu a Colònia mentre que l’altre s’ha quedat aquí i es retroben després de cinc anys sense veure’s. El film s’estrenarà el primer semestre del 2013.

[Img #1952]‘Ayer no termina nunca’, és un film amb guió de la pròpia Coixet ambientat al 2017. «El film transcorre cinc anys després del moment actual i es tracta d’un paisatge que és resultat de les conseqüències de tot el que vivim en aquest moment», ha explicat Coixet. Els protagonistes són una parella, que interpreten els actors Javier Cámara i Candela Peña, «que fa cinc anys que no es veuen, ja que ell viu a Colònia -Alemanya- i ella s’ha quedat aquí».

Per la cineasta, el film presenta «dues maneres d’afrontar la vida i el moment actual que vivim». D’una banda, el personatge femení «s’ha quedat aquí perquè pensa que s’ha de lluitar i que encara es poden fer coses, és una idealista però amb base», mentre que ell «se n’ha anat a Colònia per raons personals i de país, un punt de vista més pràctic». Segons Coixet, «es tracta d’un problema que es troba la gent de la meva generació, persones que han anat amb mi a la universitat que han de tornar a anar a viure amb els pares o que han deixat de tenir feina».

La pel·lícula presenta situacions que es podrien viure d’aquí cinc anys i que són conseqüència de la situació actual de crisi. «Hi ha situacions que si que es poden preveure simplement analitzant els titulars dels darrers dies», ha assenyalat Coixet. Segons la directora, «és clar que si la població segueix creixent i els serveis socials cada vegada atenen menys gent això generarà problemes i, per tant, penso que hi ha coses que sí que es poden preveure».

‘Ayer no termina nunca’ fa un retorn al món de ‘Mi vida sin mi’. En aquest sentit, la directora de la pel·lícula ha explicat que allò que tenen en comú les dues produccions és que totes dues parteixen d’una situació extrema que «defineix tota la pel·lícula». Referent al títol del film, Coixet ha explicat que té a veure amb «el pes que té la història», ja que «ens sembla que quan sents que el passat ja no té importància de cop torna a aparèixer».

Candela Peña i Javier Cámara, els protagonistes del film

[Img #1954]Els dos protagonistes de la pel·lícula són els actors Javier Cámara i Candela Peña i, segons ha explicat Coixet, «un 90% del film transcorre entre els dos personatges que interpreten Cámara i Peña». Per Javier Cámara, la pel·lícula narra la història de dues persones que es retroben després d’unes «circumstàncies especials i han de refer unes ferides i una història que va quedar truncada». A més, segons Cámara, en aquesta pel·lícula «s’ha de pensar poc perquè el guió és molt clar, cada frase és molt contundent i a vegades es llancen amb molta violència i d’altres amb molt amor».

De la seva banda, Candela Peña ha assegurat que «està sent un viatge preciós» i ha manifestat la seva satisfacció per poder treballar al costat de Javier Cámara, després de deu anys d’haver treballat amb ell a ‘Torremolinos 73’, i també amb Isabel Coixet. Peña ha assegurat que «volia que el destí m’ajuntés amb Isabel i mai no m’ho hagués imaginat, ha estat un regal massa gran».

Rodatge a Igualada

[Img #1953]El rodatge del seu nou film que transcorre, en part, en diferents localitzacions d’Igualada. Les escenes s’han rodat en indrets com el cementiri de la ciutat, l’hotel Canaletas, la fàbrica d’olis Saba o diferents descampats exteriors. «Igualada té llocs com el Canaletas que s’han conservat en el temps, cosa que a Barcelona no trobes», ha manifestat. A més, segons Coixet, a la capital de l’Anoia ha trobat la possibilitat que «en un cercle molt petit tenim moltes coses» i «això ha estat determinant per escollir aquesta localització».

El rodatge s’allargarà fins a meitats d’octubre i també es gravarà a altres ciutats properes a Barcelona com el Prat de Llobregat o llocs com l’aeroport, ha explicat Coixet.

Estrena el primer semestre de 2013

Els responsables de Mis Wasabi films, coproductors de la pel·lícula juntament amb A Contracorriente Films, han assegurat que la previsió és que el film s’estreni el primer semestre de l’any 2013. Tot i això, han advertit que «dependrà de la projecció internacional que li volem donar» i dels «festivals als quals voldrem anar».

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*