Inici Destacats La inversió del gegant xinès del vehicle elèctric s’allunya de l’Anoia

La inversió del gegant xinès del vehicle elèctric s’allunya de l’Anoia

COMPARTIR

L’arribada a Catalunya de l’automobilística xinesa de cotxes elèctrics Thunder Power, que suposava la creació d’un centre de recerca i una fàbrica de cotxes, es troba en suspens.

Thunder Power s’estaria plantejant fer aquestes dues inversions a Bèlgica, en una antiga fàbrica tancada el passat mes de desembre, segons ha avançat TV3. La regió de Valònia invertirà a través del seu fons (Sogepa) 150 milions de dòlars en l’empresa. És fruit d’una missió comercial belga fins a una de les fàbriques de la marca xinesa, però que en cap cas, es dona com un acord tancat. Des del Departament d’Empresa de la Generalitat -que liderarà en breu la igualadina Àngels Chacón- es reconeix que no s’estan complint els terminis anunciats quan es va fer públic el pla de Thunder Power a Catalunya.

Segons sembla, un dels factors del refredament de la inversió són els desacords pels terrenys de Castellolí on havia d’anar el centre de recerca de l’automobilística, específicament entre un soci públic (Incasòl) i un de privat. Els alcaldes d’Igualada i Castellolí es van reunir amb l’empresa durant el darrer saló de l’automòbil de Frankfurt i la inversió es donava per feta a finals de l’any passat.

2 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

*