Inici Destacats Intens mes d’abril a les Escolàpies Igualada

Intens mes d’abril a les Escolàpies Igualada

COMPARTIR

Mones de Pasqua

Enguany el mes d’abril ha donat per celebrar moltes i variades activitats. Vam començar preparant les mones i els treballs de Pasqua. Tant a la Llar d’Infants com a Infantil, amb la col·laboració de tots, hem guarnit unes mones d’allò més maques, amb pasta de cacau, melmelada, plomes de colors i figuretes de xocolata. A la tarda vam poder berenar i convidar els pares.

Taller familiar a Infantil

La tarda del dijous, dia 20, les aules d’Infantil bullien de gent. Mares, pares, algunes àvies i avis i tot l’alumnat juntament amb les mestres van realitzar diversos tallers preparant dracs, roses i guarniments per celebrar la festa de Sant Jordi ja propera. Es van preparar sis espais diferents i l’alumnat de P3, P4 i P5 podia triar un dels tallers per fer la manualitat que més li agradés. En acabar, va quedar encara una estona per gaudir d’una tarda assolellada al pati d’Infantil.

Taller de Sardanes – Projecte SardaTIC

Dins d’aquest projecte telemàtic, anomenat SardaTIC, el passat dia 22 al matí es va fer un taller de sardanes adreçat no només a l’alumnat de 3r, que son els protagonistes del projecte, sinó a tota la comunitat educativa. El temps va acompanyar i es va poder gaudir tot aprenent els passos curts, els llargs i el galop. Ens tornarem a trobar el dissabte, 13 de maig, que es farà la ballada de sardanes programada dins del projecte SardaTIC a la plaça de Cal Font.

35a edició del Certamen literari de Primària

Ja abans de marxar de vacances de Pasqua vam deixar escrits els rodolins (els de 1r) i les poesies (de 2n a 6è) per participar en el certamen literari que anualment celebrem a l’escola. Aquest curs el tema ha estat lliure, d’aquesta manera els infants han pogut escriure tot expressant els seus somnis i desitjos, també els seus neguits. Tots els rodolins i poesies queden exposats durant tota la setmana al porxo de l’escola perquè tothom en pugui gaudir.

En una primera sessió celebrada dins l’horari escolar divendres passat es van donar a conèixer els tres finalistes de cada classe. Cadascú va poder llegir la seva composició i va rebre el reconeixement de tots els seus companys. Cada classe va rebre uns llibres per ampliar la biblioteca d’aula, obsequi de l’AMPA.

Finalment, diumenge passat, diada de Sant Jordi, vam celebrar la 35a edició del Certamen. En una primera part l’alumnat de 1r va oferir al públic assistent un recull de cançons de primavera, seguidament es van atorgar el 1r, 2n i 3r premi de cada classe, essent obsequiats amb una flor i un bolígraf o un llibre respectivament.

Dibuixa el teu drac en família

Per segon any consecutiu hem proposat aquesta iniciativa a les famílies que novament ha tingut una acollida espectacular. L’àmplia participació i la creativitat mostrada han fet que l’espai d’exposició hagi quedat petit i l’hem hagut d’ampliar aprofitant la porteria principal.

Llegenda de Sant Jordi: alumnat de 5è

Un any més tot l’alumnat de 5è ens ha fet gaudir amb la representació de la Llegenda de Sant Jordi, dirigits pel mestre Emili, que cada curs afegeix i modifica “detalls” que sempre sorprenen al públic. En total fan quatre funcions a la Sala d’Actes de l’escola, una per l’alumnat Infantil, dues per Primària i finalment, al vespre, una per les seves famílies.

Taller de contes a Infantil

Dimarts, 25, al matí l’alumnat d’Infantil va poder escoltar els contes que explica la Bernadette Cuxart i gaudir dels dibuixos que va fent mentre els explica i que han quedat a les aules com a record.

Tallers culturals

Aquesta darrera setmana d’abril s’han dut a terme a l’escola un munt de tallers dirigits per mares, pares, àvies i avis que han explicat a l’alumnat les seves professions o aficions. L’alumnat d’Infantil ha tingut tallers de contes, jardineria, màgia, flauta travessera i zumba. Els de Cicle Inicial els han tingut de Química, puntes de coixí, guitarra elèctrica i espanyola, flauta travessera i zumba. Els de Cicle Mitjà s’han repartit en quatre tallers: castellers, arquitectura, joieria i galeria d’art. Finalment, l’alumnat de Cicle Superior ha pogut triar dos dels tallers proposats: marató, finances, gimnàstica rítmica, farmàcia, investigació biomèdica o arquitectura.

Orgue de Santa Maria: alumnat de 2n

L’alumnat de 2n ha visitat la basílica de Santa Maria per conèixer la història i el funcionament de l’orgue, que és de principis del segle XX i un dels més importants de Catalunya. Cada any, entre març i abril, se celebra un festival internacional d’orgue en el que participen intèrprets de reconegut prestigi.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*