Inici Cultura Intens cap de setmana dels Moixiganguers d’Igualada

Intens cap de setmana dels Moixiganguers d’Igualada

COMPARTIR

Els Moixiganguers d’Igualada han tingut un cap de setmana intens actuant en diverses ocasions. Primer, diumenge al matí van actuar a Hostalets de Pierola en motiu del Mercat Modernista. Els igualadins van actuar al costat dels Castellers d’Esparreguera en aquesta vila, que s’ha convertit en una plaça habitual de la colla morada, ja que des del 2010 hi actua pels voltants de la Diada de l’11 de setembre. En aquesta ocasió hi van descarregar, en primera ronda i després dels tradicionals pilars d’inici d’actuació, un 4 de 7 amb agulla. Seguidament van realitzar un 5 de 7 i van acabar amb el 4 de 7. La colla va tancar l’actuació amb un vano de 5. Pel que fa als Castellers d’Esparreguera, la colla bordeus va completar primer un 3 de 7, en segona ronda van descarregar el 4 de 7 amb agulla i van acabar amb el 4 de 7 i un pilar de 5.

L’activitat del Moixiganguers continuava aquest diumenge perquè a la nit van participar en la Marxa de Torxes per la Independència que es va fer a Igualada. Van descarregar un pilar de 4 en una bonica imatge, il·luminats per les desenes de torxes que omplien la plaça de l’Ajuntament.

Per la Diada, castells.

L’endemà, ja 11 de setembre, els Moixiganguers van actuar en solitari a Vilanova del Camí. L’actuació corresponia a la diada prevista pel passat dia 3 que es va cancel·lar junt amb la resta d’actes de la Festa Major per un dia de dol decretat pel consistori. Així doncs, aquest dilluns en l’actuació en motiu de la Diada, els Moixiganguers van descarregar a la plaça del Mercat de Vilanova dos pilars de 4, el 4 de 7 amb agulla, el 5 de 7, el 4 de 7 i un pilar de 5.

Seguidament, els castellers van pujar al seu autobús i es van dirigir cap a Barcelona. Allà van participar en la manifestació de la Diada Nacional de Catalunya en el tram de l’Anoia al Passeig de Gràcia. Participant en l’ambient festiu i alhora reivindicatiu, els Moixiganguers van fer castells com el 3 de 7, el 4 de 6 amb agulla, un pilar de 5 i diversos pilars de 4.

FER UN COMENTARI

*