Inici Destacats Intens cap de setmana d’activitats nadalenques a Igualada

Intens cap de setmana d’activitats nadalenques a Igualada

COMPARTIR

Aquest divendres s’inicia un llarg cap de setmana que inclourà les celebracions de Nadal i Sant Esteve i un diferents propostes culturals i festives a la capital de l’Anoia que repassem a continuació.

Divendres, encesa del Camí dels Desitjos per al nou any

Coincidint amb les festes de Nadal i en el marc de la campanya comercial i festiva Els Reis del Nadal, l’Ajuntament d’Igualada proposa aquest divendres, a partir de les 19:30h, participar en el Camí dels Desitjos. A la Plaça de l’Ajuntament, tothom qui ho vulgui podrà encendre una espelma –que es repartirà gratuïtament en una carpa a la mateixa plaça– i anotar-hi un desig per al nou any. Les espelmes es distribuiran dibuixant un camí màgic i nostàlgic, en una proposta emotiva i solemne que comptarà amb l’acompanyament musical del Quintet de Cobla Terres de Marca. Les espelmes romandran enceses fins les 23h del mateix divendres.

Disset corals d’Igualada participen en la tradicional Cantada de Nadales

També aquest divendres, 22 de desembre a les 20h, tindrà lloc la tradicional Cantada de Nadales a la Plaça de l’Ajuntament d’Igualada, amb la participació de la Coral Cors Units de l’Associació de Gent Gran d’Igualada, els Cors de Cambra de l’ECMMI, la Capella de Música de la Tossa, el Cor de Noies Exaudio, la Coral Gatzara, l’Agrupació Coral La Llàntia, la Coral Merlet, la Coral Mig To, la Coral Mixta, la coral del Centre Educatiu Montclar-Mestral, la Coral de Santa Maria, la Rondalla Nova Unió, l’Schola Cantorum, la Coral Terra Nostra, la Coral Els Verdums, la Coral Xalest i el Cor Gospel de Xauxa. La direcció anirà a càrrec d’Ona Alonso, Claudina Canals i Carla Rodríguez de la Coral Els Verdums, amb l’acompanyament de piano de Biel Jorba. En aquesta activitat hi col·labora anualment el Gremi de Flequers de l’Anoia i voluntaris del teixit associatiu de la ciutat que, en acabar, ofereixen a públic i cantaires un tast de coca per celebrar el Nadal. Tots aquells que hi assisteixin poden contribuir també a la Marató de Recollida de Joguines de Creu Roja i portar una joguina nova, no bèl·lica i no sexista al vestíbul de l’Ajuntament d’Igualada.

Concert Rotary amb l’Escolania de Montserrat

El Rotary Club Igualada vol contribuir a aixecar el sostre de les Cotxeres dels Moixiganguers d’Igualada, una acció que ajudarà la colla a assumir nous reptes. Els protagonistes del concert d’enguany són els petits cantaires de l’Escolania de Montserrat. La cita és al Teatre Municipal l’Ateneu el 22 de desembre a les 20:30. Les entrades, a preus que oscil·len entre els 15 i els 30 euros, es poden adquirir a Clic Fotografia, al carrer Santa Caterina d’Igualada.

Dissabte, Concert de Nadal d’Igualada

Dissabte vinent, 23 de desembre, a les 21:30h, la Basílica de Santa Maria d’Igualada acollirà el clàssic Concert de Nadal, amb els Cor de Noies Exaudio, el Cor d’Homes i l’Orquestra Terres de Marca, sota la direcció de Daniel Mestre.

El repertori complementarà el cicle de l’Oratori de Nadal de Johann Sebastian Bach que ja es va iniciar l’any passat amb les cantates número I, II i IV, i enguany s’interpretaran les cantates V i VI, dedicades respectivament al diumenge després de cap d’any, dia de la circumcisió de Crist, i al dia de Reis, festa de l’Epifania.

Aquest Concert de Nadal se celebra a la capital de l’Anoia des de l’any 2013. Està organitzat i patrocinat pel departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada, produït per l’entitat Contrapunt i compta amb la col·laboració de la Parròquia de Santa Maria d’Igualada.

Concert de Nadal de la JOSA

Dilluns 25 de desembre, a les 20.30 h, el Teatre Municipal l’Ateneu acollirà el Concert de Nadal de la Jove Orquestra Simfònica de l’Anoia amb la participació de la JOSA aleví. La direcció anirà a càrrec d’Albert Gumí i Josep Miquel Mindán. El preu de l’entrada és de 5 euros.

Música de pel·lícules al concert de Sant Esteve

El concert de Sant Esteve d’aquest any -12:30 al Teatre Municipal l’Ateneu- serà diferent. A més de la Coral Mixta, hi participarà el grup de Més Grans de la Coral Infantil Gatzara. Les dues corals oferiran un programa centrat en la música de pel·lícules. Aquest trimestre, la Mixta ha participat junt amb altres corals en un projecte que va culminar en un concert conjunt amb l’Orquestra Simfònica del Vallès sota la direcció de Salvador Brotons. Per Sant Esteve també oferirà música de pel·lícules, aquesta vegada amb l’acompanyament al piano de Marta Olivé i amb la participació de la solista Anna Miranda. La Gatzara també cantarà música de pel·lícules i després les dues corals s’ajuntaran per cantar més bandes sonores i, naturalment, nadales. Les entrades valdran 8 euros i 5 euros per als menors de 20 anys i es podran adquirir a l’Ateneu abans del concert i al Punt d’Informació Cultural del carrer Garcia Fossas, 2. El concert se celebrarà al teatre municipal l’Ateneu el dia 26 a 2/4 d’1 del migdia.

Tornen els Pastorets d’Igualada

Els Pastorets d’Igualada han iniciat una nova temporada al Teatre Municipal l’Ateneu amb la representació de l’obra Els Pastorets o l’Adveniment de l’Infant Jesús, de Josep Maria Folch i Torres, obra que celebra el seu Centenari des de la temporada passada i que el culmina aquesta temporada.

Els Pastorets d’Igualada faran les següents representacions aquests dies:

Dissabte 23 de desembre, a les 17:30h. Sessió completa de tres hores.

Diumenge 24 de desembre, a les 11:45h. Sessió reduïda de dues hores.

Dimarts 26 de desembre, a les 17:30h. Sessió completa de tres hores.

Diumenge 7 de gener, a les 11:45h. Sessió reduïda de dues hores.

Diumenge 14 de gener, a les 11:45h. Sessió reduïda de dues hores.

Totes les representacions tindran lloc al Teatre Municipal de l’Ateneu d’Igualada, i per més informació o encàrrecs cal trucar al 93 803 75 56 o bé al 639 355 721. Per comprar les entrades de forma anticipada cal dirigir-se a l’Agència Over Fer Frans, a la rambla Sant Isidre, 9, d’Igualada.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*