Inici Societat Ingressa a presó l’home acusat d’atracar un banc als Hostalets de Pierola

Ingressa a presó l’home acusat d’atracar un banc als Hostalets de Pierola

COMPARTIR

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) de la Unitat Central d’Atracaments, en col·laboració amb diferents unitats d’investigació, van detenir el 28 de març a Arbúcies un home de 31 anys com a presumpte autor de vuit robatoris violents en establiments comercials, comesos entre els mesos de setembre i novembre de l’any 2022 en diverses localitats de Catalunya, entre elles Els Hostalets de Pierola.

La investigació es va iniciar després que els Mossos detectessin un augment dels robatoris violents en establiments durant el darrer trimestre de l’any. Les primeres indagacions policials van permetre establir una línia d’investigació centrada en l’autoria d’un sol individu que seguia sempre un mateix patró d’actuació.

L’atracador prioritzava l’assalt d’establiments de poblacions petites, situades en àrees rurals o boscoses. D’aquesta manera mirava de tenir més opcions de fugida un cop ja havia perpetrat els assalts. Un cop fixat l’objectiu l’investigat feia vigilàncies, en alguns casos de diverses hores, per establir rutines i determinar el nombre de persones que hi podria haver a l’interior dels establiments abans de cometre el robatori.

El lladre, que sempre duia roba fosca i ocultava el seu rostre amb un casc de motocicleta per mirar de passar desapercebut, s’esperava amagat en actitud d’observació fins que considerava que podia cometre el robatori amb poc risc. Aleshores accedia a l’establiment i intimidava els treballadors amb una pistola simulada, a la recerca de diners en efectiu. Un cop aconseguit l’objectiu obligava als empleats dels comerços a entrar en algun despatx per evitar que poguessin aportar cap informació sobre la seva direcció de fugida.

Les gestions policials d’investigació van establir que entre el setembre i el novembre de 2022 l’investigat havia comès vuit robatoris violents, quatre en supermercats, un en una oficina de correus, dos en benzineres i un altre en una entitat bancària, a les poblacions de Bescanó, Dosrius, Montcada Reixac, Hostalets de Pierola, Arbúcies i Sant salvador de Guardiola. El detingut s’enduia petites quantitats de diners, amb prop de 4.000 euros de botí en total.

Els investigadors van poder detenir l’investigat a la localitat d’Arbúcies el 28 de març. L’endemà van fer una entrada i escorcoll al seu domicili on hi van trobar diverses peces de roba de les utilitzades durant els robatoris i la pistola simulada amb la qual intimidava els treballadors dels establiments comercials assaltats.

El detingut va passar a disposició judicial i l’autoritat judicial en va decretar l’ingrés a presó provisional.

FER UN COMENTARI

*