Inici Destacats Les infraestructures i la dificultat per trobar personal, preocupacions de les empreses...

Les infraestructures i la dificultat per trobar personal, preocupacions de les empreses del sud de l’Anoia

COMPARTIR

La Unió Empresarial de l’Anoia ha celebrat el segon Fòrum Territorial a Piera, una trobada amb els empresaris de la zona per tal de seguir fomentant la col·laboració i coneixença entre l’empresariat pierenc. La reunió va comptar amb la participació d’una quinzena d’empresaris del municipi representants de diferents sectors econòmics i també hi va participar l’alcalde de Piera, Josep Llopart, i el President de la UEA, Blai Paco.

El tema de les infraestructures, juntament amb la dificultat per trobar personal, són els temes que més preocupen, unes mancances que segons els empresaris “estan afectant la competitivitat del territori i de les empreses”. Com a connexions prioritàries es va destacar la necessitat del desdoblament de la B-224 i l’enllaç de la B-40 amb l’A2, uns projectes que es veuen “imprescindibles” per garantir la mobilitat al territori. En aquest sentit l’alcalde de Piera va explicar que el tram de la B-40 més avançat és de Martorell a Sant Esteve Sesrovires, mentre que pel que fa a la resta no es veu la seva realització a curt termini. El President de la UEA va explicar que des de la UEA s’està treballant en col·laboració amb els diferents Ajuntaments perquè la variant Abrera -Masquefa sigui una realitat el mes aviat possible.

El transport públic és un altre del temes que es considera prioritari per tal de garantir el manteniment de llocs de treball i la competitivitat del territori, ja que la manca de transport dificulta que les persones sense vehicle propi puguin optar a alguns llocs de treball.

La formació va ser un altre dels temes que es van tractar i en aquest sentit, molts dels assistents van proposar realitzar més accions formatives, sobretot cursos d’informàtica i idiomes. Des de l’Ajuntament es va anunciar el compromís de realitzar aquestes noves accions formatives.

En el marc d’aquesta trobada, l’alcalde de Piera, Josep M. Llopart, va anunciar als presents una important inversió per a la millora i conservació del Polígon de Piera. D’entre les millores va destacar la construcció de noves voreres, el manteniment dels parterres i una nova rotonda per facilitar el trànsit, entre d’altres. L’alcalde va explicar que les obres s’iniciaran el mes de gener de 2018 i s’ ha previst que finalitzin el maig del mateix any.

D’altra banda, i en un altre sentit, els assistents van coincidir en manifestar la necessitat de promocionar Piera com un territori atractiu, amb les seves activitats i el seu comerç per atreure mes gent durant el cap de setmana i evitant que esdevingui una ciutat dormitori.

Davant de totes aquestes necessitats la UEA va proposar als assistents crear un grup de treball fixe format pels empresaris que voluntàriament en vulguin formar part amb l’objectiu de treballar per vehicular les propostes que vagin sorgint d’aquestes reunions. Aquest grup comptarà en tot moment amb el suport de l’entitat.

FER UN COMENTARI

*