Inici Destacats Infants de l’Escola Àuria i l’Escola Marta Mata de Vilanova del Camí...

Infants de l’Escola Àuria i l’Escola Marta Mata de Vilanova del Camí tanquen un projecte conjunt

COMPARTIR

Els alumnes de tercer de l’escola Marta Mata de Vilanova del Camí han compartit un projecte amb els alumnes de l’Escola Àuria d’Igualada. Després de compartir experiències al llarg de tot el curs, han ballat plegats a la Plaça del Mercat de Vilanova del Camí, acompanyats per altres alumnes i per les seves famílies.

Ho han fet al ritme de la cançó “Caminem lluny” dels catalans Doctor Prats, com una declaració d’intencions dels objectius del projecte. Els alumnes de l’escola Marta Mata els van preparar una primera trobada al seu centre i els de l’Escola Àuria els van rebre, en una segona ocasió, abans de culminar el projecte amb la realització del ball. Els alumnes vilanovins van dissenyar la coreografia i la van enregistrar perquè la poguessin practicar els alumnes de l’escola Àuria.

Cristina Vargas, tutora de tercer de l’escola Marta Mata, reconeix que la sensibilitat dels seus alumnes amb la diversitat és diferent després d’haver fet aquest projecte.

Clara Farré, mestra de l’escola Àuria, recorda com tenien posada una estrella al calendari el dia de la trobada amb els amics del Marta Mata, un dia que esperaven amb il·lusió.

El resultat de la convivència ha estat valorat de forma molt positiva des dels dos centres com a forma per estimular i trencar estereotips.

Marta Capellades, mestra de l’escola Àuria, es mostra satisfeta perquè “el resultat ha valgut la pena i els nens s’ho han passat molt bé”.

Cristina Vargas afegeix que, d’entrada, els alumnes del Marta Mata afronten el seu contacte amb altres nens amb discapacitat “fent la relació amb algú que coneixen” i després acaben “sortint algunes pors” en alguns nens. Finalment, les trobades entre les dues escoles “ha servit per treure aquestes pors que tenien dos o tres nens, perquè han vist que són nens com ells”.

Fa ja una dècada que tots dos centres s’uneixen en aquest projecte per tal de trencar barreres entre infants de primària.

FER UN COMENTARI

*