Inici Blocs Independència i educació

Independència i educació

COMPARTIR

Sóc mestra i m’apassiona aquesta feina. M’estimo el meu país, la seva cultura i tradicions, i és clar, anhelo que aviat sigui lliure per sentir-lo en plenitud.

Em conviden a una xerrada sobre educació. Proposo de títol Independència i educació. Em contesten que preferirien que es titulés Està en perill el nostre sistema educatiu? Com ens afectarà la nova llei d’Educació?

No m’agrada. És negatiu.

Està en perill el sistema educatiu català? Vull pensar que no. Hi ha una bona colla de mestres que cada dia ens llevem disposats a fer vibrar les personetes que tenim al davant i oferir-los eines que els ajudin a sentir-se joiosos i alhora els prepari per un món millor.

Som molts i moltes els qui ens impliquem a fons i donem el màxim de nosaltres a la nostra professió, la nostra gran passió.

Com ens afectarà la nova llei d’educació? De cap manera! Algú està convençut que s’implantarà a Catalunya? És una llei que no podem acceptar, va en contra de tots els drets legítims dels infants i per això confio que els nostres representants, les institucions del país i cadascuna de les famílies de Catalunya hi plantaran cara i en faran objecció.
Només així ens en sortirem de les agressions exteriors.

Independència i educació es refereix a l’educació que volem, la que necessitem, la que mereixem. La que decidim nosaltres. Aquella educació on els protagonistes són els nens i nenes en la seva amplitud i té qualitat. És evident que el nostre país necessita persones que prioritzin l’educació en els seus programes, que tracin una bona trajectòria, en consens amb tots els agents educatius i perdurable en el temps.

Sabeu quin és el pitjor enemic que tenim? Nosaltres mateixos. Amb la nostra incredulitat, la nostra covardia, la indiferència, la poca estima cap a nosaltres mateixos.

Extrapolem aquesta veritat. Respectem-nos i fem-nos respectar.

Tal dia d’aquesta setmana es produeixen dos fets d’àmbit nacional prou interessants en el meu entendre. El primer resta cinc minuts al telenotícies de TV3, l’altre no rep cap menció. Em refereixo al vergonyós per multimilionari fitxatge del nou jugador del Barça i la venda de 40.000 entrades en sis hores per acudir al concert de la llibertat.

Som els fills del sol
Desperts quan tothom dorm
Disposats a obrir camí
Quan ningú té res a dir.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*