Inici Destacats Incendi a una indústria de paper a de la Pobla de Claramunt

Incendi a una indústria de paper a de la Pobla de Claramunt

COMPARTIR

Dos incendis han colpejat a la comarca de l’Anoia en poc més de quatre hores la tarda del 4 de juliol. El segon s’ha originat a la factoria 2 de l’empresa UIPSA paperera de la Pobla de Claramunt, a prop d’una zona forestal, concretament, al pati exterior de l’indústria. El foc va afectar un total de 12.000 bales de paper, que encara cremen.

Les flames encara cremen

A hores d’ara, hi treballen 10 dotacions del cos de Bombers per evitar que el foc es propagui més enllà del pati exterior de l’empresa, cosa que no ha succeït. El cos de Bombers treballa en col·laboració amb Secretariat de Federacions d’Agrupacions de Defensa Forestal, que s’encarrega de la vigilància de la massa forestal propera a UIPSA per “controlar que el vent no empenyi possibles focus secundàris a la zona exterior que poguéssin originar un nou foc”.

Els Bombers defineixen el foc com “no controlat. Hi ha molta acumulació de matèria per cremar i el paper compactat quan prèn foc, és crema lentament. És un procés normal en aquest tipus de foc”. Al voltant de les 13:20 hores de la tarda, els Bombers han instal·lat canons aspersos d’aigua per protegir la massa forestal propera al pati d’UIPSA, on el foc que ahir es va originar encara crema.

FOTO: Noelia Jiménez

COMPARTIR

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

*