Inici Destacats Els impulsors de Can Morera consideren ‘un error’ que es descarti fer...

Els impulsors de Can Morera consideren ‘un error’ que es descarti fer sòl industrial a la zona

COMPARTIR

L’empresa Adequa, que vol promoure el projecte D-hub Òdena a la zona de Can Morera, a Òdena, s’ha mostrat «sorpresa» per les conclusions del procés participatiu del Pla Director Urbanístic de l’Activitat Econòmica de la Conca d’Òdena (PDUAECO). Les aportacions descarten els polèmics terrenys de Can Morera i de Can Titó. L’empresa promotora es mostra convençuda que «hi ha d’haver un error» perquè la recerca de terrenys de grans dimensions «va venir del propi govern de la Generalitat de Catalunya». Tot i això, l’empresa remarca que el pla encara no està aprovat i reivindica «que totes les iniciatives tinguin igualtat d’oportunitats, ja siguin públiques o privades».

Per a l’empresa propietària dels terrenys, Can Morera «és l’únic indret que reuneix tots els requisits per albergar un projecte de futur amb grans beneficis socials i econòmics per a la Conca d’Òdena, una aposta estratègica i ambiciosa i l’alternativa real per millorar la competitivitat del territori». Això Adequa ho promet a través projecte D-hub Òdena, un campus orientat al coneixement i la nova digitalització, «que defuig l’estètica típica de macropolígon que s’ha intentat vendre per alguns», segons un comunicat de la companyia, que considera que la seva proposta de valor «té elements essencials per a atreure indústria digital i és inigualable arreu de Catalunya».

Pepe Singla, cap d’inversions de la companyia i impulsor del D-hub Òdena, destaca que aquest «és un projecte compatible i inclusiu que acollirà indústria tecnològica al nostre país». Singla recorda que la idea de captar indústria d’aquest sector ha estat precisament introduïda per Adequa com a impulsora del projecte, abans i durant el propi procés participatiu ara finalitzat. «Semblaria molt estrany i contradictori que els principals introductors del tema ara quedin exclosos del procés, sobretot tenint en compte els objectius d’aquest PDU i la voluntat expressada per la Generalitat de Catalunya en nombroses ocasions d’ubicar indústria de grans dimensions a la Conca d’Òdena», afirma Singla.

Tant Generalitat com promotors han assegurat que hi ha empreses interessades i per això, els promotors reivindiquen que han avançat en el concepte de campus actual. D’altra banda, Singla vol deixar constància que són els únics que han explicat el projecte: «Hem aportat empreses interessades, hem fet rodes de premsa, tenim xarxes socials i fins i tot vam obrir un espai web dedicat amb ànim d’informar sobre el projecte del D-hub Òdena».

La Generalitat i els ajuntaments de la Conca han impulsat la redacció del pla amb l’argument de la necessitat de grans parcel·les de sòl industrial. Adequa considera que amb els terrenys que es contemplen després del procés participatiu la necessitat de sòl «no queda resolta» i suposaria «perdre un gran projecte com el D-hub». Per això, Adequa confia que el pla director «no acabi discriminant la única proposta realista per dur-hi a terme el seu projecte».

1 COMENTARI

  1. Que lastima!!! Parece que se les ha fastidiado el plan, para hacerse de oro… ellos, claro está. Que lo unico que nos dejaria a la conca, seria un macro poligono abandonado.
    Por que no preparan un plan, para dinamizar los poligonos ya existentente ? … tampoco estan tan lejos unos de los otros.

FER UN COMENTARI

*