Inici Destacats Immobiliàries anoienques es posen al dia sobre les noves lleis del sector

Immobiliàries anoienques es posen al dia sobre les noves lleis del sector

COMPARTIR

La Unió Empresarial de l’Anoia va organitzar una conferència per parlar de quines són les mesures urgents en matèria d’habitatge i lloguer arrel que recentment entrés en vigor el Reial Decret Llei que introdueix molts canvis que afectaran a arrendadors i arrendataris.

La conferència, titulada “Mesures Urgents en Matèria d’Habitatge i Lloguer” va a anar a càrrec de l’advocada especialista en dret immobiliari, Rosalia Marcet i va estar organitzada per la sectorial UEA immobiliaris.

Contractes de lloguer més llargs, una de les mesures

La sessió informativa es va centrar en les novetats que ha comportat el Reial Decret Llei 21/2018 de 14 de desembre, de mesures urgents en matèria d’habitatge i lloguer (BOE 304, de 18 de desembre). Entre altres novetats, la més rellevant és que els contractes de lloguer seran més llargs: s’amplia el termini de pròrroga obligatòria dels contractes d’arrendament d’habitatge de 3 a 5 anys (o 7 anys si l’arrendador és persona jurídica) i s’allarga el termini de pròrroga tàcita d’1 a 3 anys.,

Pel que fa a la fiança, en el moment de la signatura del contracte, l’arrendador no podrà exigir al nou inquilí un aval, al marge de la fiança, que excedeixi en dos mesos la renda mensual de lloguer, tret que es tracti de contractes de llarga durada. A més, s’estableix que les despeses de gestió immobiliària i formalització del contracte seran a càrrec de l’arrendador, quan sigui persona jurídica (empresa o societat).

A més, amb aquest nou decret, es torna al principi de llibertat de pacte en arrendaments d’habitatge de superfície superior als 300m2 o de renda inicial superior a 5,4 vegades al salari mínim interprofessional. També s’introdueix el límit a l’actualització per l’IPC en contractes per renda reduïda -concepte nou introduït en l’article 18- i pel que fa a les modificacions fiscals i tributàries s’estableix l’Exempció de l’Impost sobre Transmissions Patrimonials i Actes Jurídics Documentats (AJD) a la subscripció de contractes d’arrendament d’habitatge per a ús estable i permanent.

Properament, la sectorial UEA immobiliaris convocarà noves formacions adreçades als professionals del sector immobiliari, ja que des dels seus inicis de constitució organitza mensualment, diferents píndoles formatives sobre normatives i temes d’actualitat que afecten el sector immobiliari.

FER UN COMENTARI

*