Inici Destacats Immersió del Montclar en el món dels oficis

Immersió del Montclar en el món dels oficis

COMPARTIR

Montclar ha treballat el projecte interdisciplinari «Oficis i més oficis» fent diverses activitats des de La Llar fins a Primària.

A la Llar es van endinsar en el món dels mariners, coneixent on i com treballen. Vam aprendre cançons sobre l’ofici, vam fer un mural de manera cooperativa fent servir diferents tècniques, vam experimentar i vam fer treballs manuals amb suro i porexpan, vam jugar i sobretot ens ho vam passar molt i molt bé.

A P3 es van centrar en el món dels bombers. Començàren mirant i explicant diferents contes que la mestra va portar de la biblioteca i a partir d’aquí, segons els interessos dels nens, vam treballar i vam aprendre un nou vocabulari relacionat amb l’ofici dels bombers. I per acabar, ens vam disfressar de bombers i vam fer una gran sorpresa als avis.

A P4 van fer de cuiners. Com a eix principal, van partir de tres grans cuiners: en Ferran Adrià, l’igualadí David Andrés i Jordi Cruz. Van treballar els aliments bàsics per a una bona alimentació, el funcionament de la cuina de l’escola, els estris necessaris per cuinar, receptes senzilles…

Per acabar, els més grans de P5 es van convertir en metges. Ja feia dies que les famílies de la classe col·laboraven portant joguines relacionades amb l’ofici, i material com radiografies, receptes del metge, caixes de medicaments… Així vam aprendre els diferents espais on treballen els metges (l’hospital i el CAP), els vehicles que fan servir quan tenen alguna emergència, els diferents especialistes que hi ha…

Tota aquesta nova informació va estretament relacionada amb el projecte que vam treballar sobre «El cos humà». També vam preparar una disfressa de metge que portàrem el divendres 24 amb els avis.

A primària van gaudir d’una setmana intensa, plena de tallers i activitats. Van aprendre com és la feina de dentista, joier, cardiòloga, mossa d’esquadra, veterinària, fotògraf, enginyer, jardinera, riscos laborals, actriu, com es preparen tés i infusions, què són les espècies, … fins i tot uns pares els van ensenyar com ser emprenedores i muntar una empresa.

El dijous va ser el dia que dedicàren a fer les sortides i visites. Cicle Mitjà i Cicle Superior van anar al Museu de Cal Granotes i Cicle Inicial a Àuria Fundació-Enxub on van fer tallers.

Després d’estar quatre dies pensant “Què m’agradaria ser quan sigui gran?”, van buscar per casa roba i complements perquè divendres ens van disfressar de l’ofici que més els va agradar.

El treball per projectes és una metodologia molt vivencial que fa que aprendre nous conceptes sigui més fàcil i gatificant.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*