Inici Destacats Els igualadins JoKB avancen el primer single del Visual Album que preparen

Els igualadins JoKB avancen el primer single del Visual Album que preparen

COMPARTIR

El passat 23 d’octubre la banda igualadina va presentar el nou single, ‘Run This Show’, el primer avançament del seu nou treball que han anunciat que s’estrenarà a principis del 2019. La nova cançó és en anglès i amb sons electrònics, el que suposa un canvi important en comparació amb el que s’havia pogut escoltar de la banda fins ara. Tant el videoclip com la lletra, tenen un clar enfocament feminista, com reivindica el grup anoienc.

“Run This Show és una cançó dedicada a les noies que pugem als escenaris, que encara som molt poques” explica Sílvia Farrés, cantant de la formació; i afegeix “és un videoclip protagonitzat per persones que estan fartes dels estereotips de gènere i diuen un no desafiant”. Al clip es poden veure clares referències a l’església, a les construccions socials, a la sentència de la manada, a la normativitat del llenguatge, etcètera.

JoKB ha apostat fort pel nou projecte: el Visual Album. “Volíem anar més enllà de la música, volíem explicar tot allò que sentim amb imatges també” explica Carles Pauné, guitarrista de la formació. La banda acompanyarà cada una de les seves cançons d’un videoclip, que a la vegada reforçarà el missatge d’aquesta. “De la mateixa manera que les cançons del disc comparteixen sonoritat, els vídeos comparteixen entre ells un estil, creant així un univers artístic únic” explica Pauné. Aquest concepte, molt popularitzat en mercats musicals com l’anglès, s’anomena Visual Album, i es tracta del primer exemplar fet en català.

Els igualadins han presentat el single al portal de la revista musical catalana per excel·lència, Enderrock; també han comptat amb el suport d’associacions feministes. “Nosaltres tenim la música com a eina per explicar el que ens preocupa, però son elles les que estan al carrer” afegeix Farrés referint-se a a xarxa de suport que s’ha creat al voltant de la cançó.

El tema ha estat enregistrat a La Atlántida Estudio sota les mans de Mario Patiño com a productor, tècnic d’estudi i mesclador; i ha estat masteritzat per Yves Rousel. Pel que fa al videoclip, part d’un Visual Album, ha estat produït pels mateixos membres de la banda i rodat a Igualada, en col·laboració amb la productora anglesa 200 Films, amb el director Jordi Estapé al capdavant. La banda anirà presentant d’ara fins el gener alguns avançaments del nou treball, i serà a principis d’any quan llançarà per complet el nou àlbum.

 

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*