Inici Societat La igualadina Sofia Oliva, millor nota de l’Anoia a la selectivitat

La igualadina Sofia Oliva, millor nota de l’Anoia a la selectivitat

COMPARTIR

El passat 20 de juliol se celebrà a l’Auditori de Barcelona l’acte oficial de les distincions a les millors notes de Catalunya a les darreres proves de la selectivitat. Convocats per la consellera d’Empresa i Coneixement, la igualadina Àngels Chacón, hi acudiren els 523 alumnes de tota Catalunya que enguany havien superat les tan temudes proves amb un mínim de 9 sobre 10 (de la fase general). L’acte fou presidit pel president de la Generalitat, Quim Torra.

A la Comarca de l’Anoia es concedí diploma a vuit alumnes. D’aquests, sis de la ciutat d’Igualada. Segons les dades fetes públiques per la Secretaria d’Universitats i Recerca, es pot observar que hi ha diferències prou significatives de les dades de la nostra comarca en relació a les de Catalunya, al menys en dos aspectes del perfil dels estudiants guardonats. A l’Anoia, el percentatge de noies i nois que han obtingut el reconeixement ha estat el mateix, mentre que a Catalunya ha estat superior (un 60,6%) en el cas de les noies. La diferencia és molt més visible en el tipus de centre d’origen: amb les dades generals de Catalunya, el 49,3% dels Distingits per les PAU provenen de centres públics i, en canvi, a la nostra comarca, el 87,5 % (set dels vuit alumnes guardonats).

La nota més alta de l’Anoia, l’obtingué Sofia Oliva Sabater, alumna de l’Institut Joan Mercader, amb un 9’4. La Sofia, després d’haver cursat el Batxillerat Humanístic al centre igualadí, estudiarà la doble llicenciatura de Filologia Clàssica i Anglesa a la UAB.

FER UN COMENTARI

*