Inici Destacats La igualadina Mietis, premi al disseny emergent al 080

La igualadina Mietis, premi al disseny emergent al 080

COMPARTIR

La dissenyadora igualadina Mietis, amb la col·lecció “Cosmic”, s’ha endut el Premi Nacional de la Generalitat de Catalunya al Disseny Emergent 080 by Desigual de la 20a edició de la passarel·la. El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, acompanyat del director del 080 Barcelona Fashion, Miquel Rodríguez, ha presidit aquest divendres l’acte de lliurament dels guardons de la present edició.

Nascuda al 1992 a Igualada, Maria Fontanellas és la jove dissenyadora darrera de la firma Mietis. El tennis i la competició van tenir un paper rellevant en la seva adolescència, aportant-li valors com la constància, disciplina i esforç. El 2010 va marxar a Milà a estudiar a Fashion Design a l’Instituto Marangoni. Posteriorment, patronatge i confecció a l’Instituto Secoli, on es va graduar amb honors. La tradició adobera familiar la va impulsar a tornar a Igualada per obrir el seu atelier, on la pell de qualitat és la seva base, que reinterpreta en clau moderna.

La col·lecció premiada, “Cosmic Cinderella” -proposta per a la primavera-estiu 2018- s’inspira en els mons de la fantasia, el cinema, el futurisme i el motor. Els jocs de volums fets amb pell donen força a la fragilitat i delicadesa de la Cosmic Cinderella. La bellesa idealitzada convergeix així amb influències desenfadades pròpies de les Flappers dels anys 20. Les línies futuristes són presents a través d’una influència directa de l’arquitectura, el disseny del Palais Bulle de Pierre Cardin i el disseny dels anys 60. D’una forma molt especial, es fa homenatge al món del motor amb les jaquetes i els pantalons.

FER UN COMENTARI

*