Inici Llibres La igualadina Maria Dolores del Castillo ‘descobreix’ l’autor del quadre ‘La Coronació...

La igualadina Maria Dolores del Castillo ‘descobreix’ l’autor del quadre ‘La Coronació de la Mare de Déu’

COMPARTIR

La igualadina Maria Dolores del Castillo presentarà a la Biblioteca Central d’Igualada un llibre singular on recull els resultats d’una exhaustiva recerca d’anys per descobrir l’autoria d’un quadre que va heretar de la seva mare. El quadre en qüestió és «La Coronació de la Mare de Déu», del segle XVI, que, s’atribuïa erròniament a Claudio Coello, pintor espanyol del barroc. Aquesta igualadina, escultora i apassionada de la història de l’art, va descobrir detalls en el quadre que la van portar a voler-ne saber l’origen i tota la història i que la van fer decantar per investigar dos miniaturistes del Renaixement.

La presentació del llibre tindrà lloc el dijous 28 de juny a les 7 de la tarda, a la sala d’actes de la Biblioteca, i anirà a càrrec del seu fill, Xavier Botet. El volum porta per títol Giuilo Clovio i Giovanni Battista Castello «El Genovès». Miniaturistes del Renaixement. De qui és «La Coronació de la Mare de Déu»? , editat per Publicacions de l’Abadia de Montserrat. El pròleg el signa l’abat de Montserrat, Josep M. Soler, que diu: «amb gràcia, amb un llenguatge àgil, aquest article descriu els catorze anys de treball tenaç, il·lusionat, a la recerca de l’autor del quadre (…) Ella, investigadora detallista, coneixedora d ela història de l’art i escultora, realitza un treball gairebé detectivesc per desxifrar l’enigma».

Maria Dolores del Castillo és autora també del llibre Cent obres modernistes d’Igualada, una obra de referència en aquest àmbit.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*