Inici Societat La igualadina Laia Vicens, premiada per ‘Operació Urnes’

La igualadina Laia Vicens, premiada per ‘Operació Urnes’

COMPARTIR
Laia Vicens i Xavi Tedó, autors d'"Operació Urnes". Xavi Serrano / CPC

La igualadina Laia Vicens, periodista del diari Ara, recollirà dijous, a Manresa, el VI Premi Josep Maria Planes pel treball d’investigació publicat en format llibre amb el títol d’“Operació urnes” amb el també periodista de l’Ara Xavi Tedó. El jurat ha destacat tant la profunditat del treball de recerca com la crònica periodística, que inclou una narració àgil, el testimoni de voluntaris i el manteniment de l’anonimat dels protagonistes. El llibre fou el més venut de la categoria de no ficció durant el darrer Sant Jordi.

El premi Josep Maria Planes és convocat per la Fundació Independència i Progrés i la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes de Catalunya amb l’objectiu de reivindicar el periodisme d’investigació i la figura del periodista manresà Josep Maria Planes (1907-1936). El jurat enguany ha estat format per personalitats destacades del món de la comunicació, Josep Gifreu, Teresa Carreras, Vicenç Villatoro, Neus Bonet, Jordi Finestres, Enric Badia i Joan Badia, com a secretari.

En aquesta edició, també es faran dues mencions especials. Una, pel documental “Nues”, de Susanna Barranco. És tracta d’un treball de recerca que dóna veu a dones treballadores del sexe que sovint es veuen abocades a una vida precària i de misèria. L’altra menció és per a la periodista Dolors Altarriba per la sèrie de reportatges publicats al diari El 9 Nou sobre la situació laboral dels escorxadors d’Osona. El treball mostra la situació totalment irregular dels treballadors i en denuncia les conseqüències salarials i de condicions de treball.

L’acte de lliurament tindrà lloc dijous, a les 8 del vespre, a l’Espai Òmnium, de Manresa, i s’obrirà amb un diàleg sobre “El panorama mediàtic en català” entre el professor, assagista i periodista Josep Gifreu i el periodista i membre de la junta de la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes Salvador Redó. Gifreu ha estat el guanyador del Premi d’Assaig Irla 2018 amb el treball “El quart poder i la independència. La batalla mediàtica en els “fets d’octubre””.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*